Note
Læsetid: 4 min.

Bogkort: Stor, international litteraturfestival trækker sig fra Abu Dhabi efter voldtægtsforsøg

Litteraturfestival-imperiet Hay Festival er ramt af flere skandaler, der er blevet uddelt en masse priser, og så har ’spor og aura’ ledt os ind i internettets labyrint
Emiratisk minister for tolerance og medlem af kongefamilien Sheik Nahyan bin Mubarak al Nahyan anklages for voldtægtsforsøg på lederen af den emiratiske version af litteraturfestivalen Hay, Caitlin McNamara. Hay Festival har meddelt, at man suspenderer Hay i Abu Dhabi, til sheiken er fjernet fra sin post.

Emiratisk minister for tolerance og medlem af kongefamilien Sheik Nahyan bin Mubarak al Nahyan anklages for voldtægtsforsøg på lederen af den emiratiske version af litteraturfestivalen Hay, Caitlin McNamara. Hay Festival har meddelt, at man suspenderer Hay i Abu Dhabi, til sheiken er fjernet fra sin post.

Kamran Jebreili

Kultur
30. oktober 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

WALES & VERDEN, IRL & ONLINE

Hay 1: Intro

Hay-festivalerne er det tætteste, man kommer på et multinationalt imperium inden for genren litteraturfestivaler; morfestivalen i Wales har aflæggere i Columbia, Mexico, Spanien, Kroatien, Abu Dhabi og flere andre steder. Hay (navngivet efter Hay-on-Wye, landsbyen, hvor morfestivalen foregår) er et veritabelt flødeskumshorn af verdensberømte forfattere: De vælter rundt som maddiker i et månedgammelt griseådsel. I år har de fleste versioner af dette ’åndens Woodstock’ været flyttet online. Men ud over at være ramt af corona er Hay i år også blevet decideret skandaleramt ...

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her