Baggrund
Læsetid: 4 min.

Fem mulige kandidater til Nobelprisen i litteratur 2020

På torsdag offentliggøres navnet på årets modtager af verdens største litterære pris. Her er litteraturredaktørens bud på fem mulige kandidater, der afspejler vidt forskellige syn på litteratur og politiske hensyn, men som alle kan siges at ligge inden for feltet af en sædvanlig nobelprismodtager
Jamaica Kincaid kunne være en oplagt kandidat til dette års Nobelpris i Litteratur. Hun skriver autofiktive romaner om opvækst på Antigua og om en ung caribisk piges møde med New York og den amerikanske middelklasses livsformer.

Jamaica Kincaid kunne være en oplagt kandidat til dette års Nobelpris i Litteratur. Hun skriver autofiktive romaner om opvækst på Antigua og om en ung caribisk piges møde med New York og den amerikanske middelklasses livsformer.

10080 Fredrik Sandberg/TT

Kultur
2. oktober 2020

Jamaica Kincaid, f. 1949

Et helt igennem uantasteligt valg til årets nobelpris vil være den caribisk-amerikanske forfatter, der er født og opvokset på øen Antigua. Der blev allerede sidste år spekuleret i, hvornår de eksterne medlemmer af nobelkomiteen reelt ville få indflydelse på valg af prismodtager. Da de blev valgt ind, arvede de også den gamle komités forarbejde og havde det første år kun begrænset mulighed for at præsentere helt anderledes kandidater. Derfor var sidste års to priser til Olga Torkaczuk og Peter Handke ’klassiske’ valg.

Hvis det er rigtigt, at frugten af de eksterne medlemmers indflydelse skal høstes i år, så kunne det meget vel pege på Jamaica Kincaid. I 1970’erne var hun en profileret skribent på The New Yorker-tidsskriftet og ved siden af sit betydningsfulde forfatterskab professor i afrikansk og afrikansk-amerikansk litteratur ved Harvard University.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her