Interview
Læsetid: 6 min.

Filmchef: Der skal være nogen, mine ansatte kan gå til, hvis de synes, jeg er en idiot

Producer og direktør i Meta Film, Meta Louise Foldager Sørensen, har skrevet under på filmbranchens fælles opråb. Hun er ved at implementere nye tiltag, der skal sikre virksomheden mod krænkelser – ikke mindst for sin egen skyld
»Det store skifte handler ikke om, hvem der har gjort noget ved hvem. Det handler om, at vi er nødt til at lave nogle strukturer på vores arbejdspladser, så alle ved, hvordan man skal opføre sig, når den her slags situationer opstår,« siger producer og direktør i Meta Film, Meta Louise Foldager Sørensen, som er en af medunderskriverne på filmbranchens fælles opråb mod sexisme.

»Det store skifte handler ikke om, hvem der har gjort noget ved hvem. Det handler om, at vi er nødt til at lave nogle strukturer på vores arbejdspladser, så alle ved, hvordan man skal opføre sig, når den her slags situationer opstår,« siger producer og direktør i Meta Film, Meta Louise Foldager Sørensen, som er en af medunderskriverne på filmbranchens fælles opråb mod sexisme.

Jacob Nielsen

Kultur
13. oktober 2020

Filmproduceren Meta Louise Foldager Sørensen, der siden 2010 har været administrerende direktør i Meta Film, er en af de 664 aktører fra den danske filmbranche, som har skrevet under på den fælles erklæring mod krænkelser og sexisme, som Information bragte mandag.

Det har hun gjort, »fordi der er sexisme, og det synes jeg ikke, der skal være. Punktum«, siger hun.

For tre år siden var hun også med i en lignende fælleserklæring fra branchen, og hun stod i 2018 bag en filmisk #MeToo-mosaik, hvor 100 skuespillere indlæste andre menneskers oplevelser fra arbejdsmarkedet.

Men det er hendes indtryk, at der ikke dengang var så mange, der lyttede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her