Feature
Læsetid: 13 min.

»Kan man tisse i dragten,« spørger jeg min kæreste, og hun nikker bekræftende

En bølge af hipsters skyller ind over kystbyen Klitmøller i disse år. Forfatter Kristina Nya Glaffey og hendes sammenbragte middelklassefamilie flyder i slipstrømmen
En bølge af hipsters skyller ind over kystbyen Klitmøller i disse år. Forfatter Kristina Nya Glaffey og hendes sammenbragte middelklassefamilie flyder i slipstrømmen

Katrine Bælum

Kultur
16. oktober 2020

Min kæreste vil købe en windsurfer, erklærer hun en eftermiddag, da vi cykler med de fire sammenbragte hjem fra Amager Strand i den nyindkøbte el-ladcykel og om på Engvej, hvor vi flyttede ind i villalejligheden øverst i en murermestervilla i maj.

»Er du blevet rig,« spurgte Martin, min forfatterkollega, mig, da vi tilfældigvis mødtes i en flyver mod London i marts kort efter, min kæreste og jeg havde underskrevet købskontrakten, og jeg fortalte ham om vores flytteplaner.

De fleste forfattere, inklusive mig selv, har, som det måske er læseren bekendt, en meget beskeden årsindkomst, og indkøb af villalejligheder nær stranden i København hører ikke til dagens orden blandt de af standens medlemmer, jeg omgås. »Nej,« det kunne jeg afvise, der var ingen afdøde onkler i Amerika på færde, ingen lottogevinster eller opgravede sørøverskatte i haven, forklaringen var den simple, for den insisterede Martin på at få, at min kæreste arbejder i en branche, som får bankrådgiverne til at se med milde øjne på lån i millionklassen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her