Interview
Læsetid: 6 min.

»Jeg har en kone, der snakker rigtig meget, så lydbøger er mit frirum«

Hvordan kan man blive overvældet af verdens skønhed midt i vasketøjet? Fire dedikerede lydbogslyttere fortæller om deres mest opslugte lydbogsoplevelser, om deres yndlingsindlæsere, og hvorfor de hellere hører lydbøger frem for at læse selv
Hvordan kan man blive overvældet af verdens skønhed midt i vasketøjet? Fire dedikerede lydbogslyttere fortæller om deres mest opslugte lydbogsoplevelser, om deres yndlingsindlæsere, og hvorfor de hellere hører lydbøger frem for at læse selv

Sofie Holm Larsen

Kultur
30. oktober 2020

En ekstra dimension, underholdning under de huslige pligter eller på køreturen til arbejde, som at lytte til god musik eller et frirum fra et travlt familieliv. Der er mange gode grunde til at begive sig ind i lydbøgernes verden. 

Vi har talt med fire lydbogslyttere om, hvorfor de nyder at befinde sig i netop den verden op til flere timer hver eneste dag. 

»Jeg ville ønske, folk vidste, at det ikke er snyd at høre lydbøger«

Maria Luisa Jimenez Pranov, 43 år, akademisk medarbejder, Espergærde

»Jeg har præsteret at brænde mad på, fordi jeg var så opslugt af en krimi. Jeg var ved at svitse løg til pasta og kødsovs, men fordi jeg gik rundt med lyttebøffer på, hørte jeg ikke den svitselyd, der indikerer, at noget er ved at brænde på. Så jeg er måske nogle gange lidt for opslugt, og hvis jeg går rundt derhjemme med lyttebøffer på, og det gør jeg dagligt, så ved min familie også, at man vitterligt skal have noget meget vigtigt på hjerte, hvis man skal forstyrre mig. Huset skal være tæt på at brænde ned.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er vildt hvad oplæserens stemme kan gøre for oplevelsen af en lydbog. Det lyder til, at Bent Otto Hansen deler vandene lidt. Jeg er personligt fuldstændig vild med hans stemme og teknik - muligvis fordi min første rigtig gode lydbogsoplevelse som voksen var Stefan Zweigs “Skaknovelle” som er forrygende indlæst af Bent Otto Hansen.