Klumme
Læsetid: 3 min.

Krydsede fingre for festivalsommeren 2021 og Qvortrups habilitet

Gamle problemer som indspisthed i mediebranchen og kønsstereotyper i musikkritikken var oppe at vende i ugens løb. Imens forsøger musikfestivalerne at finde nye, sikre måder at blive afviklet på, og Husets Teater i København fik ny kunstnerisk leder
»Vi har ikke mistet håbet endnu,« siger Roskilde Festivaks direktør, Signe Lopdrup. Billedet er fra en fjern fortid i 2018, da ubekymrede festivalgængere kunne mænge sig foran Orange Scene uden frygt for superspredere.

»Vi har ikke mistet håbet endnu,« siger Roskilde Festivaks direktør, Signe Lopdrup. Billedet er fra en fjern fortid i 2018, da ubekymrede festivalgængere kunne mænge sig foran Orange Scene uden frygt for superspredere.

Lasse Lagoni

Kultur
16. oktober 2020

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Krydsede, afsprittede fingre

Med højt smittetryk og supersprederevents her, der og allevegne er det svært at bevare optimismen i forhold til næste års festivalsæson. Men nu siger Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, til Ritzau, at festivalen allerede er »rigtig langt« med planlægningen: »Vi har ikke mistet håbet endnu.«

I festivalbranchen står man nemlig sammen og arbejder på tværs om blandt andet at udvikle »testbobler« rundt om festivalpladserne.

Og endnu bedre lyder det fra Smukfest i Skanderborg, hvis talsmand, Søren Eskild, siger til Berlingske: »Vi sætter alt ind på at afvikle en festival i 2021, og vi kommer helt sikkert til at afholde noget.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tinne Stubbe Østergaard

Hvorfor kommer de bedste japanske kvinderockbands ikke til Danmark, når de turnerer i Europa? De kunne spille både Orange Scene og Bøgetræsscenen til nye højdepunkter! Aldious, Band Maid og Lovebites spiller hård rock med melofiske sange og flotte guitarsoli, Scandal spiller poprock og har hele to verdensturneer bag sig på store stadiums. Der er over 600 japanske kvinderockbands i mange genrer, de fleste spiller med overskud og livsglæde! Jeg har prøvet at skrive til både DR og Roskilde Festival uden reaktion. https://www.youtube.com/watch?v=nBCxwYxMao0&list=PLk8VcMUeYC-tABssK2SpvA...