Baggrund
Læsetid: 7 min.

Læs efterårets fem bedste amerikanske bøger og bliv klogere på racespændinger, klasseskel og køn

Amerikansk litteratur har aldrig været bange for at tage temperaturen på samfundet. Det gælder også flere af efterårets nye titler, der afspejler en fragmenteret verden og belyser vægtige emner som racespændinger, klasseskel og kønspolitik. Her er fem nye bøger, der taler til en spændt og skræmt nation, og som kan gøre os klogere på USA
Trump-vælgere venter på at se præsident Donald Trump ved det første vælgermøde, der blev afholdt, efter at han havde haft corona.

Trump-vælgere venter på at se præsident Donald Trump ved det første vælgermøde, der blev afholdt, efter at han havde haft corona.

WixtrÖm Peter/Ritzau Scanpix

Kultur
30. oktober 2020

Det er et splittet USA, der går til valg den 3. november. En splittelse, der ikke kun kan ses i meningsmålinger og blandt befolkningen, men som også findes på boghylderne.

Flere af efterårets nye titler afspejler en fragmenteret verden og belyser vægtige emner som racespændinger, klasseskel og kønspolitik. Her er fem nye bøger, der taler til en spændt og skræmt nation.

Den store muslimsk-amerikanske roman

Homeland Elegies er sæsonens store indvandrerroman, en bred og fragmenteret familiekrønike, der udspiller sig i perioden mellem 11. september 2001 og valget af Donald Trump som præsident og genren tro følger en outsiders søgen efter en amerikansk stemme og identitet.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her