Note
Læsetid: 4 min.

Litteratur er som bekendt et hundevæddeløb

Det er sæson for uddeling af litteraturpriser, men den transkønnede nigerianske forfatter Akwaeke Emezi har meldt sig ud af kapløbet om Women’s Prize for Fiction. Emezi afviser nemlig juryens krav om at skulle leve op til en lovbestemt kønsdefinition
Den nigerianske forfatter Akwaeke Emezis debutroman, Freshwater, blev i 2019 nomineret til Women’s Prize for Fiction og skabte dermed historie, eftersom Emezi dermed blev den første transkønnede forfatter til at være på kortlisten til denne pris.

Den nigerianske forfatter Akwaeke Emezis debutroman, Freshwater, blev i 2019 nomineret til Women’s Prize for Fiction og skabte dermed historie, eftersom Emezi dermed blev den første transkønnede forfatter til at være på kortlisten til denne pris.

Adela Loconte

Kultur
9. oktober 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

MEXICO & INTERNETTET

Mixtekisk leporello online

British Museum har nu uploadet en affotograferet facsimileversion af det såkaldte Codex Zouche-Nuttall, som er et af de få præcolumbianske håndskrifter, der overlevede spaniernes hærgen. Dette værk, som er skrevet på mixtekisk med deres piktogramskrift, er et såkaldt leporelloværk (harmonika-foldet) og består af 47 store sider, lavet af bemalet hjorteskind.

Den ene side af dokumentet indeholder historien om en række kulturcentre i den mixtekiske region, mens den anden side fortæller om herskeren Otte Hjorte Jaguar-Klo. Jeg kan desværre ikke læse mixtekisk, men kigge billeder kan heldigvis enhver, og smukke er de ubetvivleligt. Kodexet dukkede op i et domenikanerkloster i Firenze i 1854, men er iø. af ukendt oprindelse. Man har kunnet datere færdiggørelsen til 1556.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her