Interview
Læsetid: 2 min.

Mette Moestrup: Pia Juul viste mig, hvordan jeg skulle være digter

Pia Juuls litteratur har været en uvurderlig skole for digteren Mette Moestrup. Hendes bøger gjorde det muligt for Moestrup at reflektere over døden og kærlighed i en meget ung alder
’Jeg vil savne at møde hende som person, som menneske. Hendes smil og hendes humor og hendes meget specielle udstråling og nærvær,’ fortæller forfatter Mette Moestrup.

’Jeg vil savne at møde hende som person, som menneske. Hendes smil og hendes humor og hendes meget specielle udstråling og nærvær,’ fortæller forfatter Mette Moestrup.

Lærke Posselt

Kultur
3. oktober 2020

En af Danmarks største digtere og prosaister Pia Juul døde efter kort tids sygdom onsdag, 58 år gammel.

Hun har udgivet børnebøger, noveller, essays og dramatik og er særligt kendt for digtsamlingerne En død mands nys fra 1993 og sagde jeg, siger jeg fra 1999 samt romanerne Mordet på Halland (2009) og Dengang med hunden (2015). Hendes sidste digtsamling blev Forbi fra 2018. Vi har talt med en række af de forfattere, der kendte hende. Her er det Mette Moestrup:

– Hvad vil du især huske Pia Juul for?

»Jeg vil savne at møde hende som person, som menneske. Hendes smil og hendes humor og hendes meget specielle udstråling og nærvær. Hun var venlig, imødekommende, lattermild. Hun ville måske le af mig, hvis jeg understregede, hun var nærværende, for hun var også lidt distræt. Men når hun trådte ind i et rum, kunne man virkelig mærke hende. Det var altid meget dejligt at være i samme rum som hende.«

– Hvilken betydning har hendes forfatterskab haft for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her