Interview
Læsetid: 2 min.

Naja Marie Aidt: Pia Juul lærte mig at være stærk og egensindig

Pia Juul kunne som ingen anden løfte sproget, så ord blev til sang, forklarer Naja Marie Aidt, der med tabet af sin nære ven og kollega Pia Juul har mistet sin »søster i litteraturen«
Hun lærte mig at forstå, at det at skrive ikke er noget, man egentlig kan dele, det er en meget personlig sag, og man skal gå sin egen vej, fortæller forfatter Naja Marie Aidt om Pia Juul.

Hun lærte mig at forstå, at det at skrive ikke er noget, man egentlig kan dele, det er en meget personlig sag, og man skal gå sin egen vej, fortæller forfatter Naja Marie Aidt om Pia Juul.

Jonas Vandall

Kultur
3. oktober 2020

En af Danmarks største digtere og prosaister Pia Juul døde efter kort tids sygdom onsdag, 58 år gammel.

Hun har udgivet børnebøger, noveller, essays og dramatik og er særligt kendt for digtsamlingerne En død mands nys fra 1993 og sagde jeg, siger jeg fra 1999 samt romanerne Mordet på Halland (2009) og Dengang med hunden (2015). Hendes sidste digtsamling blev Forbi fra 2018. Vi har talt med en række af de forfattere, der kendte hende. Her er det Naja Marie Aidt:

– Hvad var din relation til Pia Juul?

»Pia var min meget nære veninde i næsten 30 år. Vi har fulgtes ad i tykt og tyndt, lykke og ulykke, skrift og liv. Det er ubegribeligt for mig, at hun ikke er her mere, hun er et af de mennesker, jeg ikke ved, hvordan jeg skal leve uden. Pia kan ikke dø. Men Pia er død.«

– Hvad vil du især huske hende for?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her