Interview
Læsetid: 2 min.

Niels Frank: Pia Juul var fuldstændig ukorrumperet af tidens strømninger

Pia Juul stod som forfatter stærkt på sit eget fundament og havde mod til at åbne det menneskelige og litterære rum, mener digter og forfatter Niels Frank, der beskriver deres relation som et lyrisk parløb
Forfatter Niels Frank skriver om Pia Juul, at »der var en ubændig frigørelsestrang i hende, som jeg kunne lade mig inspirere af«.

Forfatter Niels Frank skriver om Pia Juul, at »der var en ubændig frigørelsestrang i hende, som jeg kunne lade mig inspirere af«.

Finn Frandsen

Kultur
3. oktober 2020

En af Danmarks største digtere og prosaister Pia Juul døde efter kort tids sygdom onsdag, 58 år gammel.

Hun har udgivet børnebøger, noveller, essays og dramatik og er særligt kendt for digtsamlingerne En død mands nys fra 1993 og sagde jeg, siger jeg fra 1999 samt romanerne Mordet på Halland (2009) og Dengang med hunden (2015). Hendes sidste digtsamling blev Forbi fra 2018. Vi har talt med en række af de forfattere, der kendte hende. Her er det Niels Frank:

– Hvad vil du især huske Pia Juul for?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her