Interview
Læsetid: 10 min.

Niels Krause-Kjær: »Tilværelsen er mere skrøbelig, end jeg måske havde bildt mig selv ind«

Niels Krause-Kjær har altid været optimist – både på individets og samfundets vegne – men de seneste år er det blevet sværere at opretholde »Leif Lalleglad«-attituden. Hans nye roman handler om en fattig midaldrende freelancejournalist i et Danmark præget af den etnonationalistiske gruppe Danmarks Venner
Dybest set ville jeg gerne skrive en roman om nationalisme og fædrelandskærlighed, og når det bliver værre, bliver det bekymrende, siger Niels Krause-Kjær.

Dybest set ville jeg gerne skrive en roman om nationalisme og fædrelandskærlighed, og når det bliver værre, bliver det bekymrende, siger Niels Krause-Kjær.

Kultur
16. oktober 2020

Det går ikke særlig godt for Ulrik Torp, antihelten i Niels Krause-Kjærs romanserie om spillet mellem politik og medier. I den seneste bog, betitlet Fandens forår, går det faktisk helt ad helvede til.

Den idealistiske journalist, som mange vil huske som legemliggjort af Anders W. Berthelsen i filmatiseringen af Krause-Kjærs første bog, Kongekabale, er ikke bare blevet fyret fra sit job på ’Dagbladet’. Han har også haft en depression og er nu ved at miste sin bolig og måske også sin kone.

Og det bliver værre endnu. Når vi møder ham i Fandens forår, har den nu 57-årige Ulrik Torp gjort det til sit levebrød at skrive nekrologer. 300 kroner for en lille nekrolog og 1.000 for en mellemstor, så han skal skrive dem hurtigt for at holde timelønnen oppe.

Niels Krause-Kjær ler tilfreds af denne lille detalje, der understreger det triste ved Ulrik Torps liv: »Da jeg fandt på det, havde jeg det sådan: ’Yes!’ Det kan sgu næsten ikke blive værre, vel?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her