Baggrund
Læsetid: 7 min.

På krisecentret Danner bruger de naturen til at bearbejde vold og traumer

Følelsen af regn mod huden, havens dufte og årstidernes gang er vante samtaleemner på Danners kvindekrisecenter. Her spiller naturen en særlig rolle i behandlingen af kvinder med stress og PTSD, for forskning viser, at den har en beroligende effekt
På krisecentret Grevinde Danner bruger man naturen som en del af behandlingsarbejdet. Derfor inddrager husets pædagoger, rådgivere og psykologer den både i dagligdagens aktiviteter, som her til en træningstime, som børne- og familierådgiver Lene Frisch står i spidsen for, og i behandlingen af de voldsudsatte kvinders traumer.

På krisecentret Grevinde Danner bruger man naturen som en del af behandlingsarbejdet. Derfor inddrager husets pædagoger, rådgivere og psykologer den både i dagligdagens aktiviteter, som her til en træningstime, som børne- og familierådgiver Lene Frisch står i spidsen for, og i behandlingen af de voldsudsatte kvinders traumer.

Sigrid Nygaard

Kultur
7. oktober 2020

»Prøv lige at kigge op på himlen og se, hvordan skyerne er ved at forsvinde,« siger Lene Frisch Larsen, mens hun ligger og laver cykelmavebøjninger sammen med tre andre kvinder. 

De er samlet i en aflukket have på Danner Krisecenter for voldsudsatte kvinder i det indre København. Gemt bag høje buske danner kvinderne en cirkel, som de ligger på hver deres yogamåtte og arbejder med de skrå mavemuskler.

Ud over at lede dagens træningstime er Lene Frisch Larsen børne- og familierådgiver på krisecentret. Her tror man på, at naturen kan helbrede. Derfor inddrager husets pædagoger, rådgivere og psykologer den både i dagligdagens aktiviteter, som her til en træningstime, og i behandlingen af de voldsudsatte kvinders traumer.

I Danners have former bambuskrat og ovale hegn af træpæle afskærmede opholdssteder. Hver en busk og bunddækkeplante er nøje udvalgt, fordi de bibringer haven særlige kvaliteter. Det er en såkaldt terapihave etableret i samarbejde med Københavns Universitet og designet til at skabe et trygt uderum for kvinderne og deres børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Måske er det de færrest, der ved det, men når man opholder sig i naturen, frigøres der et hormon i hjernen, der til forveksling har samme kemisk-bilogiske sammensætning som de såkaldte lykkepiller.

Jeg er ikke mikrobiolog, og kender ikke grunden til det. Men man kan jo forestille sig, at det skyldes, at vi mennesker egentlig er en del af naturen.

karen Thomsen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, søren ploug og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar