Kommentar
Læsetid: 3 min.

Det er på tide, at de store, amerikanske filmselskaber tager medansvar for biograferne

De store amerikanske og britiske film – som for eksempel James Bond-filmen ’No Time to Die’ – skubbes og udskydes, og det har konsekvenser for alverdens biografer. Også i Danmark, hvor danske film ellers sælger billetter og beviser, at folk gerne vil i biografen
’Hvis udskydelsen af den nye James Bond-film ’No Time to Die’ resulterer i biografdød, bliver indtjeningen alligevel mindre til april. Og der er jo reelt en risiko for, at filmen skubbes igen, fordi coronaepidemien til den tid stadig hærger,’ skriver filmredaktør Christian Monggaard i denne kommentar.

’Hvis udskydelsen af den nye James Bond-film ’No Time to Die’ resulterer i biografdød, bliver indtjeningen alligevel mindre til april. Og der er jo reelt en risiko for, at filmen skubbes igen, fordi coronaepidemien til den tid stadig hærger,’ skriver filmredaktør Christian Monggaard i denne kommentar.

MGM Productions

Kultur
14. oktober 2020

Det er svært at se 2020 som andet end et annus horribilis for filmbranchen over en kam: Menneskene foran og bag kameraet, produktionsselskaberne, distributørerne og selvfølgelig biograferne, der ikke har ret meget at vise, fordi de helt store film hele tiden skubbes og udskydes.

Premieren på den nye James Bond-film, No Time to Die, er udskudt til april 2021 – et år efter filmens oprindelige premieredato. Og blandt de øvrige vigtige film, som er blevet skubbet, og som måske skubbes endnu mere, finder man Marvel-filmen Black Widow, en ny Ghostbusters-film, Denis Villeneuves Dune, Kenneth Branaghs Døden på Nilen og Patty Jenkins’ Wonder Woman 1984. Pixars Soul ender til gengæld på streamingtjenesten Disney+ til jul.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Danny Hedegaard

Hvad med en solidaritets måned med biograferne, hvor alle der går i biografen accepterede at betale dobbelt op for billetten?

Ok alle har brug for det, og alle kan ikke gøre det, men hvor tit går vi i biografen?

Vi har nok råd til det os der gør det, når vi gør det.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Steffen Gliese

Hvad med at acceptere, at de horrible summer, der bruges i filmindustrien, blot fordi pengene findes, ikke kommer tilbage?