Interview
Læsetid: 7 min.

Rosa Marie Frang begik podcastoprør mod kunstverdenen, vandt en pris – lige lidt hjalp det

Podcasten ’Rosas Reality Radio’, der handler om kunstneres vilkår i Danmark, udkom i juni i år til stor ros i medierne, og i fredags vandt den Prix Radio-prisen for Årets Nyskabelse. Information har spurgt billedkunstner og dokumentarist bag podcasten Rosa Marie Frang om reaktionerne på og effekten af podcasten: Har det hjulpet kunstnerne?
’Rosas Reality Radio’ handler om Rosa Marie Frangs liv og hendes virkelighed som kunstner i Danmark.

’Rosas Reality Radio’ handler om Rosa Marie Frangs liv og hendes virkelighed som kunstner i Danmark.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
30. oktober 2020

»HVORFOOOR ER I LIIIGEGLAADE MED MIIIIG?« lyder det lettere skrattende igen og igen fra megafonen, der slynger spørgsmålet mod Christiansborgs murværk. Med de ord afslutter billedkunstner og radiodokumentarist Rosa Marie Frang sin kunstpodcast Rosas Reality Radio, der udkom tidligere i år til anmelderros i de store dagblade og flere kunstmagasiner, blandt andet Kunstkritikk og kunsten.nu, og interview i bedste sendetid på P1 og Radio4 og i diverse podcast.

I fredags vandt Rosas Reality Radio så prisen for Årets Nyskabelse til Prix Radio, Danmarks officielle radiopriser, hvor Rosa Marie Frang også var nomineret til Årets Radiopersonlighed. 

Rosas Reality Radio handler om Rosa Marie Frangs liv og hendes virkelighed som kunstner i Danmark. Hun er billedkunstner og dokumentarist med uddannelse fra blandt andet Kunstakademiets arkitektskole i København, Det Fynske Kunstakademi og Umeå Universitets Kunstakademi i Sverige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her