Læsetid: 2 min.

Søren Brostrøm bør anbefale kunst på linje med udluftning og afspritning

Kunst og kultur fungerer som medicin mod coronafrygten, og så føles teatret og biografen tilmed som det tryggeste sted at opholde sig i det offentlige rum lige nu, skriver teateranmelder Anne Middelboe Christensen i denne kommentar
Anne Middelboe Christensen føler sig mere tryg i teatret end hun gør i supermarkedet lige for tiden.

Anne Middelboe Christensen føler sig mere tryg i teatret end hun gør i supermarkedet lige for tiden.

Ulrik Hasemann

23. oktober 2020

Coronafrygten er atter ved at sætte sig i vores kroppe. Men nu er det på tide, at vi taler om, at vi har brug for kulturen. At vi behøver kunsten. At vi kan tackle coronanedtryktheden med kulturen. Og at vi ikke bare skal nøjes med at stirre på skærmen og læse bøger, men at vi må ud i det pulserende kulturliv og opleve kunst sammen med andre. Vi har brug for at holde os kulturelt sunde og ikke bare biologisk desinficerede.

Personligt har jeg besluttet mig for at opsøge al den kultur og se alt det teater, jeg kan komme til. Som teateranmelder føler jeg mig i dundrende underskud med kunstoplevelser – akkurat som hvis jeg manglede D-vitamin. Og nej. Jeg er ikke bange for at blive smittet i teatret. Lige nu tror jeg faktisk, at teatrene er nogle af de sikreste steder at befinde sig. Meget tryggere end i supermarkedet eller shoppingcentrene. Faktisk er jeg langt mere bange for at køre i tog fra teater til teater rundt i landet. I toget sidder man helt tæt sammen, fordi DSB stædigt sælger hvert eneste sæde. Her mangler vist et forbud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ete Forchhammer
  • Poul Anker Sørensen
Ete Forchhammer og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lisbet Møller

Det er så sandt. Siden Danmark lukkede pga. Corona har jeg hentet udfordring & lise til nerver & hjerne primært på Louisiana og i det Kgl.teater. Begge steder har været supergode til også at producere og udsende digitale oplevelser. Efter at jeg blev abonnent på Information er Rune Lykkebergs ‘langsomme samtaler’ kommet med på favoritlisten. I stedet for at blive en ulidelig kværulant er jeg blevet glad og beriget. Tak for hjælpen.

Thomas Østergaard

"Kunst og kultur fungerer som medicin mod coronafrygten"..

Æh, jeg var under indtryk af at regeringen og pressen ønskede mere coronafrygt, ikke mindre...