Interview
Læsetid: 2 min.

Søren Ulrik Thomsen: Der var aldrig noget pis med Pia Juul, og det må du gerne citere mig for

Pia Juuls digte gik »lige i øret« på digteren Søren Ulrik Thomsen fra start. Siden har hun været en humoristisk og trofast ven, som han kommer til at savne forfærdeligt meget
På den ene side var hun humoristisk, glad og festlig, men hun rummede også en reservation og værdighed. Som om hun havde en hemmelighed, man ikke fik adgang til, fortæller Søren Ulrik Thomsen om Pia Juul.

På den ene side var hun humoristisk, glad og festlig, men hun rummede også en reservation og værdighed. Som om hun havde en hemmelighed, man ikke fik adgang til, fortæller Søren Ulrik Thomsen om Pia Juul.

Tor Birk Trads

Kultur
3. oktober 2020

En af Danmarks største digtere og prosaister, Pia Juul, døde efter kort tids sygdom onsdag, 58 år gammel.

Hun har udgivet børnebøger, noveller, essays og dramatik og er særligt kendt for digtsamlingerne En død mands nys fra 1993 og sagde jeg, siger jeg fra 1999 samt romanerne Mordet på Halland (2009) og Dengang med hunden (2015). Hendes sidste digtsamling blev Forbi fra 2018. Vi har talt med en række af de forfattere, der kendte hende. Her er det Søren Ulrik Thomsen:

– Hvad var din relation til Pia Juul?

»Jeg arbejdede med hende i starten af 90’erne, da vi sammen med Erik Skyum-Nielsen redigerede det litterære tidsskrift Den Blå Port. Og senere i Det Danske Akademi. Og jeg har altid godt kunne lide Pia. Sådan tror jeg faktisk, alle har det. Vi – i forfatterverdenen – må erkende, at der eksisterer mange idiosynkrasier imellem os, men alle kunne lide Pia.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her