Interview
Læsetid: 9 min.

Susanne Bier: »Ligene vælter ud af lasten. Det, tror jeg, vi alle har oplevet i en eller anden form«

Susanne Bier, der er vokset op i en familie med advokater og altid har elsket retsdramaserier, har med den længe ventede HBO-thrillerminiserie ’The Undoing’ endelig fået muligheden for selv at lave en. Stjerneinstruktøren kan bedre lide genre- end dramaproduktioner og »nyder ikke langsomme, underfortalte fortællinger«, siger hun
Susanne Bier, der er vokset op i en familie med advokater og altid har elsket retsdramaserier, har med den længe ventede HBO-thrillerminiserie ’The Undoing’ endelig fået muligheden for selv at lave en. Stjerneinstruktøren kan bedre lide genre- end dramaproduktioner og »nyder ikke langsomme, underfortalte fortællinger«, siger hun

Mia Mottelson

Kultur
23. oktober 2020

Susanne Bier er på mandag aktuel som instruktør af den længe ventede miniserie The Undoing.

Selv om hun opholder sig på et hotel i København, møder Information den danske oscarbelønnede instruktør på den smittefri videosamtaletjeneste Zoom. Vi står trods alt stadig midt i en pandemi.

Længe inden vi alle talte om smittetryk, flokimmunitet og mundbind, blev Susanne Bier kontaktet af den amerikanske tv-gigant HBO og manuskriptforfatteren bag Big Little Lies, David E. Kelley. Han havde til skuespilleren Nicole Kidman – som også har hovedrollen i Big Little Lies – skrevet det første afsnit af en kommende dramaserie, og nu ville han have Bier med som instruktør.

Hun læste det og var interesseret – men indså også hurtigt, at de måtte vælge mellem to måder at gribe det an på: thriller- eller dramavejen.

Så hun ringede til Kelley:

»Prøv at høre, hvis vi skal lave det her,« sagde hun til ham i telefonen, »skal vi gå thrillervejen, for jeg tror, at man på den måde kan få al psykologien og dramaet med ind, men på en meget mere forførende måde.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her