Interview
Læsetid: 7 min.

Viggo Mortensen om sin instruktørdebut: ’Minder er ikke så pålidelige, som man tror’

Den dansk-amerikanske skuespiller debuterer i næste uge som filminstruktør og manuskriptforfatter med dramaet ’Falling’. Filmen startede som en undersøgelse af hans egne barndomsminder og er endt som en historie om kløften mellem en far og en søn, der inkarnerer hver sin fløj i det amerikanske samfund
»Jeg ville undersøge nogle af de minder, jeg har fra min barndom, først og fremmest om mine forældre, og hvad jeg har lært af dem og af min opvækst med dem. Det blev til en fiktiv historie om en familie, der er anderledes end min egen,« fortæller Viggo Mortensen.

»Jeg ville undersøge nogle af de minder, jeg har fra min barndom, først og fremmest om mine forældre, og hvad jeg har lært af dem og af min opvækst med dem. Det blev til en fiktiv historie om en familie, der er anderledes end min egen,« fortæller Viggo Mortensen.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
29. oktober 2020

Viggo Mortensen har et lille rundt og sølvfarvet emblem hængende fra halsen, hvorpå man fra coronasikker afstand lige akkurat kan se, at der står »story«. Han er helt bogstaveligt talt ikke bange for at skilte med, hvad der er vigtigt for ham. Og i den skuespilkarriere, som den 62-årige debuterende spillefilminstruktør og manuskriptforfatter er mest kendt for, har det været de historier, han har været med til at fortælle. Selve rollen, og hvem der har instrueret, er kommet i henholdsvis anden og tredje række, fortæller han, da jeg spørger til smykket.

Debutspillefilmen Falling, som Viggo Mortensen også har skrevet og spiller den ene hovedrolle i, handler om de historier, man bliver formet af, og som man selv former sit liv ud fra. Udgangspunktet var at undersøge, hvordan to vidt forskellige mennesker, der er far og søn, bærer rundt på forskellige minder om de samme begivenheder.

»Jeg synes, det var interessant at undersøge de fælles minder, de har,« fortæller Viggo Mortensen, mens han defilerer rundt i Nordisk Films mødelokale og drikker Mate-te af en medbragt trækop med metalsugerør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her