Baggrund
Læsetid: 4 min.

Biden og Harris repræsenterer forskellige versioner af USA – også i deres kulturforbrug

Kamala Harris og præsident Joe Biden læser begge bøger af nobelprismodtagere, og mens den ene hører Bruce Springsteen, foretrækker den anden Roy Ayers og Cardi B. Information har undersøgt kulturforbruget hos USA’s kommende magthavere
Hvad lytter en President og Vice President-elect mon til?

Hvad lytter en President og Vice President-elect mon til?

Joe Raedle

Kultur
13. november 2020

Da USA’s tiltrædende vicepræsident og præsident, Kamala Harris og Joe Biden, lørdag aften holdt sejrstale for nationen i Wilmington, Delaware, vakte de begejstring med løfter om at samle den splittede nation, men forskellen fra Trump stod allerede tindrende klar, inden de havde ytret et eneste ord. Det sørgede musikken for.

Harris gjorde sin entré til »Work That« af den sorte R&B-sanger Mary J. Blige, der bragede ud af højtalerne og over den sammenstimlede folkemængde, der dyttede og hujede i deres pickuptrucks på pladsen foran scenen. Efter sigende skulle det være Harris’ yndlingssang:

»There's so many girls
I hear you been running
From the beautiful queen
that you could be becoming

You can look at my palm
and see the storm coming

Read the book of my life
and see I’ve overcome it«.

Det er afroamerikansk musik, hiphop og R&B med et skud empowerment til nationens piger; et kombineret opråb for sorte og kvinder i USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Når det går op for dig, at en 76-årig, gennemkedelig, hvid president-elect har en mere progressiv musiksmag end dig selv :(