Kommentar
Læsetid: 2 min.

Vi giver dig Informations selvhjælpspakkekalender, der kan redde din december

I årets julekalender vil avisens skribenter dele deres erfaringer med, hvordan man kommer igennem en mørk og mentalt udfordrende tid. Med andre ord: Du er hermed blevet tildelt Informations selvhjælpspakke – det nærmeste vi kommer på en gruppekrammer i år
I årets julekalender vil avisens skribenter dele deres erfaringer med, hvordan man kommer igennem en mørk og mentalt udfordrende tid. Med andre ord: Du er hermed blevet tildelt Informations selvhjælpspakke – det nærmeste vi kommer på en gruppekrammer i år

Dalva Skov

Kultur
1. december 2020

Genfind din passion for det smukke spil badminton. Skriv taknemmelighedsdagbog, selv om du er en frisk fyr på blot 23 somre, der blev snydt for Kendrick Lamar på Roskilde. Få dig en hundehvalp og tal højt til den uden skam.

I december måned vil vi her fra St. Kongensgade sikre os, at du er okay. Og give dig en redskabskasse at ty til, hvis du, som det er tilfældet for en stor del af os, har haft et 2020, hvor du har balanceret usædvanlig meget på kanten af dig selv.

Faste læsere vil vide, at det er en yndet julekalendermodel her på avisen at lade bladets skribenter give gode råd om dette og hint. Et år var den dominerende følelse ved decembers start, at håb var svært at mønstre, så vi skrev 24 små utopier for det følgende år. Et andet år var det vores samfundsmæssige samkvem, som lå os på sinde, så vi kastede os ud i at skrive en ny Takt og Tone. I år zoomer vi længere ind: helt ind på os hver især og vores psykiske helse.

U-informationsk

Det er ved første øjekast ret u-informationsk af os. Børges gamle blad har jo ikke ligefrem været spækket med wellness-tips, inspirerende citater og mindfulde øvelser.

Man kunne endda indvende, at dette års julefokus på individuel mental helse er en del af en farlig tendens i tiden, hvor man overfører flyindustriens meget praktiske råd om at påføre sig iltmasken, før man hjælper andre, til tilværelsen i al almindelighed og derved fremelsker en mig-først-kultur på bekostning af fællesskabet. Og at man er inde i en blindgyde, hvis man tror, at lykken ligger for enden af en personlig udviklingsproces, når al erfaring viser, at det er i vores relationer, at næringen til et lykkeligt liv stammer.

Det er udmærkede indvendinger i fredstid, men i år er et særligt år, hvor selv de mest hårdføre har mærket, at det psykiske velbefindende har været under intenst angreb. Men bare rolig. Vi ønsker ikke, at du skal blive ’en bedre version af dig selv’. Det er på ingen måde vores ambition, at du ’tager på en rejse’, der afføder en grundlæggende transformation. Det er i vores interesse. Vi kan lide dig, præcis som du er. Og det kunne vise sig at blive lidt af en økonomisk katastrofe for os, hvis jeres nye jeg’er viste sig ikke at være informationslæsere.

Selvoprettelse

Næh, vi ønsker såmænd bare, at du er oppegående. At vi hver og en når sikkert frem til den 24. december og hænger sammen til husbehov, når anden kommer på bordet. Og kan springe ind i det nye år med ny energi til vores fælles arbejde for et stærkere, bedre og mere bæredygtigt fællesskab. Hvis du ikke passer på dig selv, kan du ikke passe på verden.

Og du kan godt komme i gang med at vænne dig til tanken om, at du i december vil blive udsat for en veritabel tsunami af inspirerende citater, så lad os skyde det i gang med et af den afroamerikanske forfatter, feminist og borgerretsforkæmper Audre Lordes citater: »At tage mig godt af mig selv er ikke selvforkælelse, det er selvoprettelse og det er en form for politisk krigsførelse.«

SÅ: Velkommen til Informations selvhjælpspakke – det nærmeste du kommer på et gruppekram i år.

Serie

Sådan kommer du gennem vinteren: En selvhjælpspakke i 24 afsnit

2020 har været et ekstra hårdt år for mange. Her på avisen ved vi ikke bedre end andre, men da vi er helt gennemsnitligt ude af balance, har vi måske et par hverdagstricks i ærmet, der kan hjælpe mod ensomhed, angst, frustration eller hvad nu man kunne føle lidt ekstra intenst for tiden. Hver dag i december deler Informations skribenter deres bedste råd mod mørket

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her