Interview
Læsetid: 13 min.

I Karoline Stjernfelts tegneserie er dronning Caroline Mathilde både rockstar og trodsigt barn

Hun kalder det et »vanvidsprojekt«. I otte år har Karoline Stjernfelt arbejdet på sin anmelderroste tegneserietrilogi om Christian VII, Struensee og Caroline Mathilde. Nu udkommer seriens andet bind, og i den anledning viser hun os rundt i sine karakterers København
Tegneserietegner Karoline Stjernfelt viser rundt i sine karakterers København.

Tegneserietegner Karoline Stjernfelt viser rundt i sine karakterers København.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
27. november 2020

Engang vandt tegneserietegner Karoline Stjernfelt en øl på sin historiske viden.

Hun var til fest og fortalte en person, at Vor Frue Kirke i København engang havde haft et tårn på over 120 meter. Han troede ikke på hende, og de væddede en øl.

Han vidste nok ikke, at hun i flere år har indsamlet viden om de knap ti år i danmarkshistorien, der udspiller sig mellem 1766 og 1775. Karoline Stjernfelt arbejder nemlig på en tegneserietrilogi, der udfolder trekantsdramaet, der udspiller sig i netop de år mellem dronning Caroline Mathilde, kong Christian VII og livlægen Johann Friedrich Struensee.

Trilogiens første bind, I morgen bliver bedre 1: Kongen, der udkom i 2015 og samtidig var Karoline Stjernfelts debut, blev kaldt et »hovedværk i dansk tegneseriekunst«. Den vandt både Pingprisen og Claus Deleurians Pris for Bedste danske debut og blev præmieret af Statens Kunstfond. Og så blev den genoptrykt, ikke helt sædvanligt for tegneserier i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her