Interview
Læsetid: 11 min.

Kulturdirektør: DR’s omdømme afhænger mere af, hvad vi bringer, end hvordan vi evner at løse en konkret sag

I halvandet år har Informations eksdirektør Henrik Bo Nielsen været øverstkommanderende i DR Kultur, som de seneste måneder har været centrum for den ene shitstorm efter den anden. Vi har talt med ham om posten, de mange møgsager og de mange mellemledere i DR
Henrik Bo Nielsen har været direktør på både Filminstituttet, Roskilde Museerne (ROMU) og Information, og har siden april 2019 været kulturdirektør i DR.

Henrik Bo Nielsen har været direktør på både Filminstituttet, Roskilde Museerne (ROMU) og Information, og har siden april 2019 været kulturdirektør i DR.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
6. november 2020

Da P3-værten Maria Fantino midt i oktober var gæst i radioprogrammet P1 Debat, delte hun en vittighed med lytterne. »Hvis der nogensinde – Gud forbyde det – skulle ske et terrorangreb i DR,« sagde hun, »så håber vi nede på vores redaktion, at terroristerne tager fat i os og siger: ’Take me to your boss’, for så har vi 45 minutter, hvor de vil blive kastet fra den ene mellemleder til den anden.«

Hendes øverste chef, DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, var også blandt gæsterne, og han korrigerende hende straks: »Nu blander du vist redaktører og koordinatorer og ledere sammen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tjaeh, der er vel en grund til, at journalister, politikere og brugtvognsforhandlere bunder listen om hvem der er mest troværdige.
Artiklen her er et godt eksempel på navlepilleriet.
For en anden gangs skyld kunne Information måske spørge ind til - som det jo hedder på moderne nudansk - hvornår DR har tænkt sig at lukke den mest uduelige og katastrofale journalistiske skandale - også kaldet 'Debatten' - der har set dagens lys.
At bruge en time eller halvanden eller to på at se en halv snes kendisser stå - og gå - rundt og råbe og skrige i munden på hinanden, kunne helt sikkert erstattes med halvanden times optagelse af livet i en børnehave.
At kalde det ordentlig journalistik er i hvert fald helt ude i skoven.

Estermarie Mandelquist, Lillian Larsen, Steffen Gliese og Eva Bertram anbefalede denne kommentar

Pressens selvglade dækning af sig selv er lige præcis, hvad der fremmer sager som den med Mads Aagaard Danielsen - aldrig tidligere har man haft folk ansat, der overhovedet var tiltrukket af mediemiljøet, før det begyndte at handle om sig selv, om magt og om personlig berømmelse.
Samtidig er de mange specialiserede hjælpefunktioner og ledelseslag formodentlig også med til at hente folk ind, der ikke har en arbejdsdag, præget af meget rugbrød og en enkelt lagkagesnitte ind imellem: da DR havde programmedarbejdere i stedet for studieværter, simpelthen.

Estermarie Mandelquist, Kurt Nielsen og William Mannicke anbefalede denne kommentar

Jeg vil nu godt forsvare Debatten med det format, den har fået her under coronatiden. Jeg synes, mink-udsendelsen torsdag var næsten forbilledlig, med eksperter, beslutningstagere og ofre.
Men jeg kunne da bestemt godt tænke mig et andet format, hvor man i højere grad fokuserede på dem, der har noget at sige og debattere og blive enige om - faciliteret af studieværten.

William Mannicke

HBN sidder i en DR boble.

Håndteringen af ”sager” er langt væsentligere end program substans.
Programmerne eksistere nemlig også i en boble.

Kun håndteringen af ”sager” kommer ud af boblen.

4. Division på P1 havde idag besøg af Berlingskes Jacob Steen Olsen, som kritiserede Henrik Bo Nielsen for DR's generelt evigt glædesløse dramaserier hver søndag aften. Intet tog han til sig. Forsvarede sig og gled af.
DR's hjemmeside bliver værre og værre. Rodet og uoverskuelig. Radio og TV-oversigterne er vandrette og vanskelige at manøvrere i, uden mulighed for personlige indstillinger som de tidligere lodrette. Efter klager fra brugerne har de dog haft sider med de lodrette nogen tid, mens de gradvis har forringet deres funktioner, og tv-oversigten har de nu fjernet.
Kommende film, som ikke kan ses on demand, skal man kæmpe sig gennem den nye oversigt for at finde. Det går let galt, så man må starte forfra.
Skal man finde et program i deres arkiv, skal man klikke sig igennem en jungle af anbefalinger, mest populære og andre forhindringer. Husker man ikke programmets navn korrekt, hjælper det ikke at søge på DR's egen hjemmeside, så gør Google det bedre.
Nyhedsoversigten er også blevet bøvlet at finde rundt i. Før var der et kronologisk, om end ikke særlig sexet, men velfungerende nyhedsarkiv.
Når man kommer til slutningen af en artikel, popper en reklame for en af deres udsendelser op og breder sig.
Hvorfor alt dette forstyrrende flimmer?
Vil man indsende "ris og ros" skal man igennem en masse formularer, og får man svar, er det noget i retning af "sådan har vi valgt at gøre det".
Men vi betaler altså medieafgift.

Til gengæld har der lige været 55 minutters interessant gratis reklame for Information i Hjernekassen på P1. Om Børge Outze og hvordan Information blev grundlagt.