Kommentar
Læsetid: 4 min.

Det overraskende ved terrorangrebet i Wien var, at det kom som en overraskelse for omverdenen

Terrorangrebet i Østrigs hovedstad den 2. november var en påmindelse om, hvordan Wien altid har været en frontlinjeby for civilisationernes sammenstød, skriver den svenske forfatter Richard Swartz, der bor i Wien
Wien er en frontlinjeby. Terroraktionen havde intet pludseligt eller uventet over sig, skriver Richard Swartz.

Wien er en frontlinjeby. Terroraktionen havde intet pludseligt eller uventet over sig, skriver Richard Swartz.

Joe Klamar

Kultur
13. november 2020

Wien er en stor by.

Forrige mandag aften, den 2. november, var det mildt for årstiden med temperaturer på omkring de 20 grader, og måske burde jeg som så mange andre Wien-borgere have siddet på stamcafeen – mange har stadig udendørsservering – og fejret den sidste aften i frihed. På grund af coronasituationen blev der den følgende tirsdag indført udgangsforbud fra klokken 20.00.

I stedet blev jeg siddende ved mit skrivebord og gik så tidligt i seng med en bog – jeg orkede ikke engang at tjekke aftennyhederne. Klokken otte næste dag kunne jeg i de svenske webaviser læse, at der havde udspillet sig en dramatisk hændelse kun få gader fra mit eget nabolag. Skudoverfald? Politisirener? Jeg havde ikke hørt spor. Det var heller ikke faldet nogen ind at ringe for at advare mig.

Da jeg efter frokost gik ned for at hente mine aviser i tobakskiosken, kunne den flinke bosniske kioskindehaver fortælle mig, at den terrorist, som politiet havde skudt og dræbt, var en muslimsk albaner, hvilket ikke ét sekund var kommet bag på hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her