Portræt
Læsetid: 7 min.

Med P1’s nye chef bliver radio »sjovere, frækkere, lidt vildere. Noget knap så DR’sk«

P1’s nye chef, Nikolai Thyssen, bliver af tidligere kolleger beskrevet som kaotisk, larmende, sindssygt dedikeret og strategisk. Han har udgjort »det uforskammede bagtæppe« i det danske medielandskab og har også til tider haft en stormfuld færd gennem mediebranchen
Kultur
14. november 2020
»Ja, det er nok rigtigt, at Thyssen er ret strategisk i sin professionelle relation til andre mennesker, og DR er et stort Game of Thrones med magtkampe og alliancer – her passer han perfekt ind,« siger Lasse Lavrsen og tilføjer, at han tror, Thyssen er et rigtig godt valg til stillingen.

»Ja, det er nok rigtigt, at Thyssen er ret strategisk i sin professionelle relation til andre mennesker, og DR er et stort Game of Thrones med magtkampe og alliancer – her passer han perfekt ind,« siger Lasse Lavrsen og tilføjer, at han tror, Thyssen er et rigtig godt valg til stillingen.

Niels Hougaard

Det bliver en larmende spradebasse, et digitalt geni og en lidt uortodoks DR-chef, der overtager Thomas Buch-Andersens chefstol på P1. 

Nikolai Thyssen, der allerede siden slutningen af august ved siden af sit nuværende job som leder af dr.dk og DR Nyheder har vikarieret på posten, kan fra årsskiftet kalde sig P1’s øverste chef.

»Det er en fantastisk chance netop nu at skulle sætte retningen for P1. Vi lever i vilde og omskiftelige tider,« har Nikolai Thyssen udtalt i en pressemeddelse, hvor han også siger, at »kultur og identitet er i stadig stigende grad blevet et individuelt valg, og det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi har mulighed for at forstå de store forandringer, der definerer os som fællesskab. Det er opgaven for P1«.

Men hvad er så opgaven for Nikolai Thyssen? Og hvordan vil han forvalte den magtfulde stilling? 

Det har Information spurgt nogle af dem, der kender ham, om. Af tidligere kolleger bliver Nikolai Thyssen beskrevet som humoristisk, nærværende og helt vildt dedikeret, når han har et mål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jamen så kan Nikolai Thyssen jo prøve og se om han måske kan - og tør - hyre Den Korte Radioavis...

Og tag ikke fejl, jeg holder meget af P1, og har altid gjort det, men tilhører ikke segmentet, der synes at P1 blev bedre med Radio 24syvs komme, nok mere noget i retning af mere poppet og populistisk, og specielt den kvidrende og fnidrende morgenflade får mig til at råbe grimme ting til min radio!

ingemaje lange, Valdemar Vest, Brian Nocis Jensen, Per Meinertsen, Thomas Tanghus, Torben Skov, Steffen Gliese, Peter W. Svendsen, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Munk, Maj-Britt Kent Hansen, Hanne Utoft, Ellen Jeppesen, Lillian Larsen og Jørn-Erik Rasmussen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad er der sket siden Thomas Buch-Andersen ikke længere skal være chef for P1. Han fik rette P1 meget op efter en nedtur.

Christian Mondrup

Thomas Buch-Andersen er fra 1. oktober ny vært på TV 2 NEWS
https://omtv2.tv2.dk/nyheder/2020/08/thomas-buch-andersen-bliver-ny-vaer...

Dorte Sørensen

Tak for den information - Så vil jeg håbe at han også der kan få mere kvalitet ind . Men jeg vil savne han efter de uheldige tidligere P1 -chefer , der så lyttertal og "pop" bemærkninger som det væsentligste.

Maj-Britt Kent Hansen

Ifølge Lasse Lavrsen: »Det bliver noget sjovere, frækkere, lidt vildere. Noget knap så DR’sk,« siger han.

En gedigen advarsel!

ingemaje lange, Marie Jensen, Carsten Søndergaard, Joen Elmbak, Kenneth Jacobsen, Lisbeth Larsen, Niels Johannesen, Per Meinertsen, Thomas Tanghus, Erik Fuglsang, Steffen Gliese, Rolf Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Det kommer jo an på hvordan Maj-Britt, men bliver det alá 'Pøllehullet' på DR2 og den slags, så går vi endnu tungere tider i møde :(
Men hvis det nu kunne være i retning af noget mere kritisk journalistik og vove noget mere og være knap så indsmigrende.
Bevares, jeg synes der helt sikkert er gode programmer på P1, men der er altså også for meget ligegyldigt plidder-pludder - sludder for en sladder.
Og jeg mener altså ikke at P1 skal skræddersys præcis til mig, selvfølgelig er der programmer, der bare ikke lige interesserer mig, men det er selve niveauet, der sine steder godt kunne trænge til et løft.

ingemaje lange, Steffen Gliese, Thomas Tanghus, Torben Skov og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Som P1-lytter finder også jeg nogle programmer rigeligt "poppede". Dem kan man jo så bare springe over, ligesom jeg også gør det med utallige af DRs TV-programmer. Jeg anerkender, at der er lyttere og seere, der oplever disse programmer på en helt anden måde. Jeg går ind for mangfoldighed - ikke mindst af hensyn til opretholdelse af kritisk radio og TV.

Det er jeg skam enig i Christian Mondrup, og springer da også en del over.

Der findes så mig bekendt både P3 og P4, hvor jeg jævnligt synes stilen hører bedre hjemme.
Det er for filan da P1, og jeg føler mig altså jævnligt talt ned til, - og nu jeg er i gang: der altså (for) mange værter, der ikke kan finde ud af 'ligger' og 'lægger' - Igen: Det ér altså P1! ;)

ingemaje lange, Thomas Tanghus, Torben Skov og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Ifølge Lasse Lavrsen: »Det bliver noget sjovere, frækkere, lidt vildere. Noget knap så DR’sk,« siger han. "
Den bemærkning snublede jeg også i. Det lyder som P3 eller 24/7.Bare seriøsiteten ikke skrider helt ud i svinget.

Joen Elmbak, Lisbeth Larsen, Torben Skov, Erik Fuglsang, Maj-Britt Kent Hansen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Og så er vi dem, der savner det gamle P1 med selvansvarlige programmedarbejdere med faglig ballast i orden. I den bunke ville Thyssen sikkert passe godt ind, med programmer om det, han har studeret.
I takt med en mere og mere uddannet befolkning får vi mindre og mindre af den type udsendelser, man burde formode ville interessere dem.
Der har været vidunderlige videnskabelige og kulturelle programmer - og debat om det samme - når man bare tænker tilbage på 90erne.

ingemaje lange, Tonny Helleskov, Joen Elmbak, Erik Fuglsang, Kenneth Jacobsen og Lisbeth Larsen anbefalede denne kommentar

Faktisk tænkte jeg i går - uden at vide noget om dette chefskifte - at det ville være skønt med fortiden mangfoldige P1 med samtaleprogrammer, oplæsning, drama, oplysning og et Orientering, der igen baserede sig på reportager fra programmets tilknyttede korrespondenter i 2½ time.

ingemaje lange, Tonny Helleskov, Joen Elmbak, Thomas Tanghus og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Jamen, Katrine - du har ret mht. behov for et løft af niveauet. I visse programmer vil jeg så tilføje. De tre timers morgenflade, jeg piner mig selv med daglig, hører bestemt dertil. Og så dem, jeg bevidst styrer udenom. Jeg mener også, at du nylig har påtalt netop morgenprogrammet på P1 andetsteds her i kommentaruniverset.

Jeg er så træt af de mange genudsendelser. Lige så hyggelig - og interessant Hjernekassen (senest Alex Frank Larsen om Børge Outze) kan være, så er fem gange i overkanten. Jeg er jo ikke tungnem.

Man døjer med at falde i søvn, tænder radioen på lavt blus. Der er Hjernekassen, som også var der om morgenen (mandagspremieren). Og så vågner man for tidligt og så er Hjernekassen der igen.

Hjernevask, siger jeg bare!

Jeg tror ærligt talt ikke, at P1s lyttere har noget som helst ønske om, at kanalen bliver "noget sjovere, frækkere, lidt vildere. Noget knap så DR’sk"
Derimod, tror jeg, at kanalens lyttere værdsætter, at der fortsat navigeres efter journalistiske ledestjerner som eksempelvis:
Originalitet, seriøsitet, kritisk dækning, professionalisme, neutralitet, indsigt, udsyn mv.

Personligt har jeg intet imod, at programmerne hist og pist tilsættes en munter bemærkning eller et stænk eller to af skarpsindig humor, når blot det ikke kammer over, hvad det meget nemt kan gøre.

Per Meinertsen, ingemaje lange, Martin Rønnow Klarlund, Joen Elmbak, Kenneth Jacobsen, Lisbeth Larsen, Steffen Gliese, Niels Johannesen, Lise Lotte Rahbek, Thomas Tanghus og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

Maj-Britt Kent Hansen, de mange genudendelser er jo prisen for at fjerne den radiokanal, som først 24/7 og nu R4dio boltrer sig på. På FM sender de efter 18 sammen med P2, mens de på P1 bare genudsender i tre moduler.

P1 er på mange måder en fantastisk radio kanal.
Med programmer som Supertanker, kortsluttet, Hjernekassen, Brinckmans Briks og Sygt nok er der ingen anden dansksproget kanal der når den til sokkeholderne. Her er begavede værter med endnu mere begavede gæster i samtaler og indslag som gør lytteren klogere.
Det håber jeg ikke ændrer sig, men gerne mindre af de mange programmer om tro og podcasts om clairvoyance og andet overtro. Men det kræver nok at forpligtelsen til at x antal procent af sendefladen skal bruges på at tilfredsstille DF og de nationalkonservative fjernes...
Behold venligt spasen og "underholdningen" på de øvrige kanaler. Jeg sikker på, hvad de øvrige indlæg i denne tråd også vidner om, at P1 for mange mennesker er den sidste bastion mod fordummelsen og overfladiskheden.

Malan Helge, Niels Makholm og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Ja, den tåbelige iver efter lyttertal har desværre ført til at poppen, fniseriet og det sødladne hyggeri har bredt sig mere og mere på selveste P1. Efter min mening sagtens burde man have fredet P1 til det mere seriøse, så oplysende samtale mellem fagpersoner udi litteratur, kultur, videnskab, journalistik, politik, økonomi, religion etc dér kunne have haft et frirum for alt bavlet, som til overflod har invaderet stort set samtlige medier. Public service, som det hedder. Jeg er ikke så sikker på, at ham den nye lyder til at være svaret.

Martin Rønnow Klarlund, Steffen Gliese, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Kjeldsen, Lise Lotte Rahbek og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

... og så nu fra kl. 24.00 kører mandagens Hjernekasse igen - og skulle det glippe for nogen, så kommer den igen søndag kl. 14. Mindst 5. gang på en uge. Det er altså rigeligt - også selv om det handler om Outze.

Erik Fuglsang, Kenneth Jacobsen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

- men jo netop ikke kun udsendelser om noget, også udsendelser, der i sig selv er - drama, litteratur, tilstedeværelse ved begivenheder, montage, al den slags.
Og mere ordentlig debat, der ikke bare handler om uforgribelige meninger eller ideologi, men hvor folk, der ved noget, debatterer med hinanden for at komme nye steder hen.

Erik Fuglsang, ingemaje lange, Kenneth Jacobsen, Maj-Britt Kent Hansen og Tonny Helleskov anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Jeps, Steffen - helt enig! Alt det manglede jeg. Og det mangler P1.