Læsetid: 4 min.

Sci-fi-miljøernes store hvide hval er endelig på vej

Efter 50 års venten udkommer sci-fi-antologi med navne som Philip K. Dick, J.G. Ballard og Ursula K. Le Guin endelig. Desuden fortæller ny bog, at vi rolig kan frygte for fremtiden i det snart-sejlbare Arktiske Hav, hvor kineserne investerer massivt. Det og meget mere i denne uges ’Bogkort’
Klimaforandringerne kommer til at, nå ja, forandre mange ting, herunder grundbetingelserne for det, der kaldes ’maritim geo-økonomi’, nemlig ved at isen smelter i Arktiske Hav, som derved bliver sejlbart, skriver Peter Adolphsen i ugens 'Bogkort'.

Klimaforandringerne kommer til at, nå ja, forandre mange ting, herunder grundbetingelserne for det, der kaldes ’maritim geo-økonomi’, nemlig ved at isen smelter i Arktiske Hav, som derved bliver sejlbart, skriver Peter Adolphsen i ugens 'Bogkort'.

Andrew McConnell

27. november 2020

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

SKOTLAND

Booker til debutant

Sæsonen for litterære priser hærger løs, og her i sladderspalten er jeg ikke for fin til et regulært opsamlingsheat (et ord, vi benytter her i højpandeindustrien, når man er lidt sent ude med adskillige nyheder). Først på huggeblokken er Bookerprisen, altså den af de to, som er forbeholdt bøger skrevet på engelsk.

Vinder blev debutanten Douglas Stuart (født 1976 i Skotland) for romanen Shuggie Bain, der beskrives som en autobiografisk roman om en ensom dreng, bøsse og søn af en alkoholiseret mor i 1980’ernes Glasgow.

Bogen har fået overstrømmende anmeldelser og været finalist til en temmelig lang række priser og nu så vinder af en af de allerstørste af slagsen, men til en begyndelse gik det knap så godt: Hele 32 forskellige forlag gav den afslag, før det endelig lykkedes Stuart at få et ja fra Grove Atlantic.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu