Baggrund
Læsetid: 7 min.

Tæppefaldet for Trump er i gang – hvad bliver hans arv?

Er valget af Joe Biden som ny præsident enden på Trumps æra, eller banes vejen blot for en virkelig effektiv populist og diktator? Intellektuelle har hver deres bud
Kultur
13. november 2020
Var Donald Trump en historisk parentes, der blev lukket, da Joe Biden vandt præsidentvalget? Eller vil Trump sætte sig varige spor?

Var Donald Trump en historisk parentes, der blev lukket, da Joe Biden vandt præsidentvalget? Eller vil Trump sætte sig varige spor?

Jesse Jacob

Var Donald J. Trump en historisk parentes, der blev lukket, da Joe Biden vandt valget? Eller vil Trump sætte sig varige spor. Har han rokket så fundamentalt ved præmisserne for politik i det amerikanske demokrati, at vi må forvente – og frygte – hans virkningshistorie som inspirator af lignende politikertyper?

Trump har som bekendt ikke kastet håndklædet i ringen. Dog har han i en muligvis dæmrende erkendelse af eget nederlag betroet rådgivere, at han måske genopstiller i 2024. Ham skal man passe på med at afskrive. Han er notorisk sejlivet. Han har overlevet en rigsretssag, 26 anklager for sexchikane, 4.000 retssager. Ikke engang COVID-19 bed på ham.

Mens hans sortie fra Det Hvide Hus udvikler sig kaotisk med lige så insisterende som grundløse beskyldninger om valgsvindel – som flertallet af hans tilhængere tager for gode varer – udspiller der sig en intens debat om, hvad vi skal vente os af ’arven efter Trump’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her