Interview
Læsetid: 11 min.

Tobias Rahim: »Jeg vil gerne claime den bløde etniske mand«

Den dansk-kurdiske musiker Tobias Rahim har levet et liv mellem flere kontinenter, som rapper i Colombia, popsanger i Ghana og nu som solomusiker i eget navn, hans univers er fyldt med lyserøde jakkesæt, pastelfarver og er en undersøgelse af den maskuline krop. Her fortæller han sin egen historie, og hvorfor han vil sætte manden fri
Jeg havde aldrig rigtig troet, at jeg skulle være kunstner. Jeg har mest set mig selv som en strejfer. Udlængslen var det vigtigste. Jeg vidste altid, at jeg skulle videre, og nysgerrigheden var det drivende, siger Tobias Rahim.

Jeg havde aldrig rigtig troet, at jeg skulle være kunstner. Jeg har mest set mig selv som en strejfer. Udlængslen var det vigtigste. Jeg vidste altid, at jeg skulle videre, og nysgerrigheden var det drivende, siger Tobias Rahim.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
27. november 2020

Den dansk-kurdiske musiker Tobias Rahim er enebarn, han er vokset op hos sin mor, og hans kurdiske far lider af PTSD efter en ungdom som kurdisk frihedskæmper. Derfor har hans far været fraværende. Af den grund har Tobias Rahim altid haft brug for at bevise sin egen mandighed over for sig selv. Et behov, som har formet hans liv og ført ham frem til det gennembrud, han oplever nu med albummet National Romantik 2021.

En dag i Mexico besluttede den unge Tobias Rahim sig for at svømme over en flod på grænsen mellem Mexico og Guatemala. En stor og bred flod fyldt med krokodiller. Det var en umiddelbart umulig opgave og en opgave, der burde være lig med den sikre død. Alligevel sprang han i vandet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her