Læsetid: 6 min.

Vølven fra Ribe: »Vi er skæbnesammenflettede med naturen«

Gudrun Victoria Gotved er vølve og bekender sig til den nordiske asatro. Hun tror, at vi gennem en mere spirituel forbindelse til naturen kan løse klima- og miljøproblemerne. Vi har besøgt hende på hendes offerplads ved slægtsgården i Sønderjylland
»Jeg tænker mig om, og hvis alle tænker sig om, forsinker vi afslutningen på verden. Jeg tror ikke, at vi er kommet ud over kanten endnu. Men jeg tror, at vi ender med en jord, hvor der er et reduceret antal mennesker,« siger Gudrun Victoria Gotved om klima- og miljøkrisen.

»Jeg tænker mig om, og hvis alle tænker sig om, forsinker vi afslutningen på verden. Jeg tror ikke, at vi er kommet ud over kanten endnu. Men jeg tror, at vi ender med en jord, hvor der er et reduceret antal mennesker,« siger Gudrun Victoria Gotved om klima- og miljøkrisen.

Michael Drost-Hansen

25. november 2020

I Gudrun Victoria Gotveds store have vokser planterne vildt. Forårets første blomster står i det høje græs, og en lille sø i baghaven sladrer om vinterens megen regn. Vi befinder os på hendes offerplads, hvor hun ofrer til de nordiske guder.

Gudrun Victoria Gotved er vølve – en hellig kvinde med en særlig forbindelse til det overnaturlige i den nordiske asatro.

Det er her i haven, lidt bag ved offerpladsen, at naturkraften på gården er stærkest, fortæller hun.

I et krat, hvor ramsløgene pibler frem, bor alferne og vætterne. Det er de naturånder, som skaber forbindelsen mellem vores verden 0g gudernes verden. De er forbindelsesleddet, og det er nødvendigt at have et godt forhold til dem. Uden den forbindelse ender verden i kaos, fortæller hun, inden hun formanende fortsætter:

»Der er virkelig meget energi i krattet og på offerpladsen. Det er et sted, man skal have respekt for. Jeg går aldrig ind bagest buskadset, hvor alferne og vætterne bor. Der har jeg intet at gøre. Det er ikke et sted for mig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karen Grue
  • erik pedersen
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • ingemaje lange
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Viggo Okholm
Karen Grue, erik pedersen, Klaus Lundahl Engelholt, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg bekender mig hverken til asatro eller nogen trosretning. Faktisk tror jeg egentlig kun på det bedste i mennesket, men jeg er da også helt bevidst om, at mennesker samtidig rummer det værste overhovedet.

Men at vi er en del af naturet, er vist helt ubestrideligt. Faktisk så meget, at mennesker der færdes i naturen, udvikler et hormon, der ganske præcis har samme kemiske sammensætning, som lykkepiller.

Og der er faktisk foretaget målinger, der viser, at blot en kort tur gennem en park med træer og buske på omkring 30 minutter, er positiv og målbar.

Jørn Pedersen, Hanne Utoft, Estermarie Mandelquist, Christel Gruner-Olesen, erik pedersen, Leif Iversen, Bjarne Tingkær, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

den der med hormonet som har præcis samme kemiske sammensætning som lykkepiller er faktisk langt ude, vil tillade at kalde det en LØGN,
for fakta er at naturen har en god og bivirkningsfri virkning,
lykkepiller derimod virker ikke og har særdeles grimme bivirkninger, ikke bare psykisk ( får en del til at begå selvmord )
men også alvorlige fysiske skader som bivirkninger, de er simpelt hen livsfarlige, faktisk er det en forbrydelse at de er blevet godkendt,
er du i tvivl om sandheden i det, så læs Peter Gøtzsche som har skrevet flere bøger om dette: (Dødelig medicin og organiseret kriminalitet, Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse, Overlevelse i en overmedicineret verden? )
og man har derfor brugt formuer på en miskrediteringskampagne imod ham, lige som man brugte formuer da man skulle have skidtet godkendt på trods af farligheden, og på trods af at pillerne slet ikke virker som postuleret / lovet
.
jeg hælder lidt til indianernes holdning til naturen som betyder at de viser alt levende og også "døde" ( havet, floder, bjerge osv ) ting respekt,
en holdning til omgivelserne som illustreres i filmen avatar hvor de indfødte lever i harmoni med og med respekt for den omgivende natur,
og mennesket er præcis lige så tåbeligt som vi jo faktisk er i vores holdning til naturen,
men jeg tror ikke på ofringer, ritualer og alskens overtro, som en farbar vej til den respekt vi mangler,
vi skal i stedet indse at vi ikke kan eje natur og frit forbruge den som det passer os,
vi skal lære ydmyghed og mådehold hvis vi skal overleve på langt sigt,
vi skal holde op med at være klodens eneste skadedyr!, gør vi ikke det uddør vi, og det vil vi så have fortjent.