Note
Læsetid: 4 min.

Årets særeste bogtitel er kåret, og i en ellers deprimerende verden eksisterer et knallertbibliotek

I USA har én forlagskæmpe slugt en anden, og nu råbes der op om konkurrenceforvridning. Og var det mon ’Introducing the Medieval Ass’ eller ’A Dog Pissing on the Edge of a Path’, der løb med titlen som årets særeste bogtitel? Det – og mere – i ugens bogspalte
I Sri Lanka bruger 32-årige Mahinda Dasanayaka sine weekender på at køre rundt på sin gamle Honda til isolerede landsbyer og udlåne bøger gratis. Han begyndte sit lille private knallertbibliotek i 2017 og har foreløbig lånt bøger ud til cirka 1.500 børn og 150 voksne.

I Sri Lanka bruger 32-årige Mahinda Dasanayaka sine weekender på at køre rundt på sin gamle Honda til isolerede landsbyer og udlåne bøger gratis. Han begyndte sit lille private knallertbibliotek i 2017 og har foreløbig lånt bøger ud til cirka 1.500 børn og 150 voksne.

AP

Kultur
4. december 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FRANKRIG

Gouncourt i en alternativ virkelighed

På grund af corona (den åndshæmoride) blev Goncourt-prisen udskudt i solidaritet med de lukkede boghandlere. Og så mødtes juryen ikke til den traditionelle middag i restaurant Drouant, men måtte træffe deres beslutning i et onlinemøde. Men nu er boghandlerne genåbnede, og det lykkedes at gennemføre juryafstemningen uden for meget computerrundhyl.

Og prisen gik til Hervé Le Tellier for romanen L’Anomalie, en roman, der kredser om spørgsmålet om alternative virkeligheder og om, hvorvidt vi lever i en simulation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her