Interview
Læsetid: 7 min.

Dramatiker Joan Rang Christensen: Sorgen er ikke en negativ følelse. For den gør os klogere

For forfatter og dramatiker Joan Rang Christensen er sorgen hverken god eller dårlig – men en obligatorisk del af det at være menneske. I sin skrift oplever hun, at hun kan skabe plads til den sorg, hun har følt i forbindelse med sin adoption
»At være blevet adopteret kan føles som at være blevet født uden fødder. Skriften har været mine fødder, som jeg har kunnet gå og stå med i verden. Jeg kom til at eksistere i verden på grund af den.« siger Joan Rang Christensen om sig selv.

»At være blevet adopteret kan føles som at være blevet født uden fødder. Skriften har været mine fødder, som jeg har kunnet gå og stå med i verden. Jeg kom til at eksistere i verden på grund af den.« siger Joan Rang Christensen om sig selv.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
11. december 2020

Da jeg kontaktede Joan Rang Christensen var det egentlig, fordi jeg ville interviewe hende om angst og afmagt til vores serie om følelser under corona. Følelser, som mange af os i forskellige grader måske har stiftet bekendtskab med i år.

Netop de følelser bliver blandt andet behandlet i det teaterstykke, som Joan Rang Christensen er aktuel eller rettere var aktuel med lige nu.

Men Joan Rang Christensen foreslår selv, at vi i stedet taler om sorg.

Den fylder også i forestillingen, og har altid gjort det i hendes liv, men det opdagede hun først sent. Måske fordi vi er mange, der har en meget begrænset opfattelse af, hvornår man føler sorg.

For Joan Rang Christensen har den været et grundvilkår.

Hun er adopteret fra Korea og kom til Danmark, da hun var omtrent 15 måneder gammel. Hun har forsøgt at spore sin historie og finde frem til sin familie, men uden held. Så hun kender ikke sin mor og har aldrig set dem, hun er i familie med. Alt hvad der skete i hendes liv, før hun var ni måneder gammel, kender hun ikke til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her