Klumme
Læsetid: 4 min.

Forlagsfusion skaber frygt for kedeligere bøger – bogfolket håber på Bidens hjælp

Bogfolket frygter, at stor forlagsfusion i USA vil gå ud over diversiteten, ja selve kunsten. Nu håber de, at den nye Biden-regering vil underkende fusionen. Og så viser analyse, at bogbranchen er meget hvid
Den kommende Biden-regering skal tage stilling til stor forlagsfusion.

Den kommende Biden-regering skal tage stilling til stor forlagsfusion.

Kultur
23. december 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

  USA & VERDEN

  Jo større forlag, desto kedeligere bøger

  I slutnovember (som også refereret her i spalten) blev det annonceret, at USA’s største forlagskoncern, Penguin Random House (i virkeligheden ejet af den tyske koncern Bertelsmann), har købt den tredjestørste af slagsen, Simon & Schuster (sat til salg af sine ejere, ViacomCBS). De ’Big Five’ bliver til ’Big Four’. Det fik de sædvanlige klynkefætre i forfatterforening, boghandlerforening og sammenslutningen af litterære agenter til at istemme deres hylekor: Åh for kunsten, åh for diversiteten, åh for ytringsfriheden, åh for selveste demokratiet.

   

  Vores abonnenter kalder os kritisk,
  seriøs og troværdig.

  Prøv en måned gratis.

  Klik her

  Allerede abonnent? Log ind her