Interview
Læsetid: 13 min.

Helle Helle: Skam, blufærdighed og flovhed er meget bedre at skrive om end ondskab

Helle Helles karakterer har altid døjet med det vilkår, at man ikke kan vide, hvad der sker i hovedet på hinanden. I hendes nye roman ’BOB’ er fortælleren ikke desto mindre hovedpersonens ret fraværende kæreste, der er i stand til at genfortælle alt, hvad han ser, tænker og føler – også når hun ikke er der
Hvis der endelig er nogen, der opfører sig virkelig skidt i Helle Helles bøger, så er det typisk jegfortællerne. Det bliver for patetisk, synes hun, hvis de andre bare er onde.

Hvis der endelig er nogen, der opfører sig virkelig skidt i Helle Helles bøger, så er det typisk jegfortællerne. Det bliver for patetisk, synes hun, hvis de andre bare er onde.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
23. december 2020

På Helle Helles køleskab ude i køkkenet i det stråtækte hus uden for Sorø, hvor hun bor, hænger der en håndskrevet seddel. Op til udgivelsen af en ny roman har hun for vane at gå og tage noter om, hvad det egentlig er, hun har skrevet. Det fortæller Helle Helle siddende for enden af et langt spisebord dækket med teboller, luciaboller og levende lys. Med noterne prøver hun at finde en måde at tale om den nye roman på, fordi »det sprog, der er i romanen, er et andet sprog end det, man har om den«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Åh, det var da den bedste julegave alligevel - en ny Helle. <3

Torben B. Sørensen

Spændende interview!
Helle Helle nævner ideen om at spejle begyndelse og slutning i hinanden - som en Rorschach-test. Det gør forfatteren Alan Moore i sin tegneserie Watchmen. En af personerne hedder Rorschach, og kapitlet om ham er struktureret som en Rorschach-tegning, hvor første og sidste side er opbygget på samme måde.