Interview
Læsetid: 8 min.

Ib Michael: »Den danske vinter gør mig rædselsslagen«

For første gang i 30 år er forfatteren Ib Michael tvunget til at blive hjemme. Og den danske vinter gør ham bange. Men krisen er også en mulighed for ham og for verden, og han har altid troet på, at forandring er en livsnødvendighed
»Corona har gjort os alle til børn i stuearrest– og mærkelig nok er jeg okay med det,« siger Ib Michael i vores sidste interview i serien om følelser under corona.

»Corona har gjort os alle til børn i stuearrest– og mærkelig nok er jeg okay med det,« siger Ib Michael i vores sidste interview i serien om følelser under corona.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
18. december 2020

Vi skal jo samle på de positive effekter af corona, så her er en: Hvis man tænker »Det skal jeg da snakke med Ib Michael om!« løfter telefonen og ringer til Ib Michael, så kan man faktisk få fat i Ib Michael.

»Under normale omstændigheder ville jeg jo være ude og fridykke i en koralsandsbugt. Det er første gang i 30 år, at jeg er i Danmark på det her tidspunkt af året. Det er dybt eksotisk,« siger han, da jeg gør netop det: Ringer til ham på en Skype-forbindelse til Kikhavn.

Til en snak om udlængsel – eller det var i hvert fald planen. Her i december har vi bragt en række interview om de følelser, som coronakrisen har fremkaldt og forstørret. Med de kunstnere, der bruger deres liv på at undersøge dem. Da følelsen udlængsel kom på bruttolisten, var det en smal sag at finde en ekspert. Ib Michael har i en livsalder rejst jorden tynd og skrevet derudefra. Men samtalen viser hurtigt, at udlængsel nok er en for mild og opstemt følelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefaling givet, selvom jeg nok mest - desværre - tror som Houllebecq: 'Det hele vil blive præcis ligesom før - bare lidt værre'
Klimaet, uligheden og alt det der 'halløj' ;-(

https://www.information.dk/moti/2020/05/michel-houellebecq-verden-praeci...

Jens Mose Pedersen

Tak til Coronaen hvid det kan få nogle til at erkende at det ikke er en menneskeret at rejse verden rundt med fly.

Maia Aarskov, Georg Kallehauge, Birgit Kraft, Ruth Sørensen, Herdis Weins, Henrik Andersen, Gitte Loeyche og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Det eneste forhold, jeg har til Ib Michael, er en ca 20 år gammel undren, om hans navn er mere cool, hvis det udtales på engelsk.