Interview
Læsetid: 4 min.

Klimaforandringer er den »altoverskyggende« dagsorden på det ny Statens Naturhistoriske Museum

Naturkrisen byder Statens Naturhistoriske Museum at gentænke udstillinger og sin rolle i samfundet fuldstændig, siger museumsdirektør Peter Kjærgaard. Alligevel har det ikke sat sit præg på arkitekturen på det ny museum, der åbner i 2023
»Vi skal invitere folk indenfor og sørge for, at de bliver blæst bagover af, hvor fantastisk naturen er. De skal forelske sig,« udtaler museumsdirektør Peter Kjærgaard om det ny Statens Naturhistoriske Museum.

»Vi skal invitere folk indenfor og sørge for, at de bliver blæst bagover af, hvor fantastisk naturen er. De skal forelske sig,« udtaler museumsdirektør Peter Kjærgaard om det ny Statens Naturhistoriske Museum.

Peter Hove Olesen

Kultur
2. december 2020

Hvis man regelmæssigt cykler langs Botanisk Have på Gothersgade i København, har man i år kunnet opleve noget usædvanligt.

Grene fra træer og buske hvælver sig over cykelstien, og når de springer ud, er det en lille lykke at cykle under. Det usædvanlige er, at de ikke bare er sprunget ud én gang, men to gange. Det varme efterårsvejr spillede den danske flora et puds. Vores natur er under forandring – også i Statens Naturhistoriske Museums fine Botaniske Have.

Og ifølge museumsdirektøren siden 2015, Peter C. Kjærgaard, har det konsekvenser for hele museet.

»Vi kan ikke fortælle historien om naturen uafhængigt af os selv i dag. Det handler i meget høj grad om vores forhold til naturen.«

Også Statens Naturhistoriske Museums bygninger undergår forandringer. De er under ombygning, så museet kan bringes up to date, og alle museets afdelinger kan rummes under ét tag.  

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her