Feature
Læsetid: 12 min.

Korsangerne: »Vi skal være Jadas hoppeborg, som hun kan falde ned i og blive skudt op af igen«

Hvordan er det egentlig at stå bag ved kunstneren? Det ved Maria Leeson, Vibe Wingstrand og Johanna Bechsgaard. De synger kor for sangerinden Jada og har stået bag hende, længe før hun blev Danmarks nye popstjerne
For Jadas babies handler korsangerrollen om at give slip på sit ego og indgå i fællesskabet. Og netop det er stærkt mellem de tre. Fra venstre er det Johanna Bechsgaard, Maria Leeson og Vibe Wingstrand.

For Jadas babies handler korsangerrollen om at give slip på sit ego og indgå i fællesskabet. Og netop det er stærkt mellem de tre. Fra venstre er det Johanna Bechsgaard, Maria Leeson og Vibe Wingstrand.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
18. december 2020

Da Johanna Bechsgaard, Maria Leeson og Vibe Wingstrand går ned fra scenen på spillestedet Vega, er alting forandret. Sangerinden Jada, som de tre synger kor for, har lige spillet sin første koncert i eget navn.

Luften har været helt tyk den forårsaften i 2019. Helt tyk af kærlighed.

For første gang har de mødt Jadas publikum, der i det ene øjeblik lukker øjnene og lever sig ind i musikken, og i det næste græder og synger med af deres lungers fulde kraft.

»Bagefter var jeg lykkelig. Nu skulle der ske noget nyt! Jeg følte, at det her var så stort, og det her ville jeg så gerne,« fortæller Johanna Bechsgaard.

Med få undtagelser har de tre korsangere, der som gruppe kalder sig Jadas babies, været med på scenen til hver eneste koncert, siden Jada – et af tidens mest ombejlede popfænomener – begyndte at spille for omtrent tre år siden. De prioriterer det højt – så højt, at Maria Leeson var nær ved at melde afbud til sin bedste venindes bryllup, fordi det lå samme dag som en koncert.

Det fortæller de en torsdag formiddag hjemme hos Maria Leeson, der sammen med sin kæreste bor i en lejlighed på Vesterbro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her