Kommentar
Læsetid: 11 min.

Kunstredaktionen ser tilbage på årets værk, årets kunstner og årets kosmiske krammer

Hvor gik vores kunstkritikere hen, når de kunne gå ud i år, og hvad ville de gerne vende tilbage til? Det afslører de i denne oversigt over det bedste ved kunståret 2020
Rasmus Myrup: ’Salon de Refusés’, Kunsthal Charlottenbirg.

Rasmus Myrup: ’Salon de Refusés’, Kunsthal Charlottenbirg.

David Stjernholm

Kultur
11. december 2020

Hvad er årets værk, hvem er årets kunstner, hvem står bag årets frækkeste værk, og ikke mindst hvad er årets coronaredning?

Disse spørsmål og flere andre besvarer Informations tre kunstkritikere Maria Kjær Themsen, Ida Marie Hede og Bodil Skovgaard Nielsen herunder, når de kigger tilbage på 2020 i dansk kunst:

Årets værk og bedste fest: På bar med Rasmus Myrup og de udstødte

Af Maria Kjær Themsen

Tænk! Et samfund hvor festen er nedlagt, og det sociale er forbudt? Det lyder som et mareridt, men ikke desto mindre har det været virkeligheden over det meste af kloden i lange perioder af 2020. Måske var det også derfor, at Rasmus Myrups fantasifulde fest midt i udstillingen Heksejagt på Kunsthal Charlottenborg føltes så oplivende og stimulerende. Her kunne man hænge ud med Maren Splid, stå i rundkreds med elverpiger skabt af karteboller, tage en drink med en havmand af blæretang eller sludre lidt med Slattenpatten af lyng.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her