Klumme
Læsetid: 3 min.

Mens grænserne er lukket for mennesker, flyder whiskyen stadig frit. Gudskelov for det

Whisky hjælper Lasse Skou Andersen gennem coronakrisen. Det er ikke kun selvmedicinering, skriver han bag 23. låge i vores selvhjælpspakkekalender
Whisky hjælper Lasse Skou Andersen gennem coronakrisen. Det er ikke kun selvmedicinering, skriver han bag 23. låge i vores selvhjælpspakkekalender

Dalva Skov

Kultur
23. december 2020

»Ahhhh! Det gav den indre varme.«

– Kaptajn Haddock

Indtil for nylig troede jeg ikke, der fandtes mennesker, som kunne lide whisky. Der findes selvfølgelig mennesker, som siger, de kan lide whisky. Det var jeg med på. Jeg troede bare ikke på dem.

I mine øjne var whisky noget, folk drak, fordi de ville ønske, de var lidt mere som Don Draper i Mad Men eller Churchill under Battle of Britain. Fordi de tragter efter den maskuline coolness, som whisky af en eller anden grund symboliserer. Ikke fordi det smager godt. Hvilket det selvfølgelig er nødvendigt at lyve om for ikke at undergrave den imagepleje, der er formålet med det hele.

Det har jeg tænkt, lige siden jeg i gymnasietiden sad i en sort lædersofa på et kælderværelse og forsøgte at holde grimassen, mens jeg sank en mundfuld af det glas Jim Beam, min kammerat havde hældt op til mig. Han så ud til at lide lige så meget som mig, men da ingen af os ville tabe ansigt, fortsatte vi med at drikke. Et par isterninger hjalp lidt på ildebranden i halsen, men det smagte stadig som benzin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Al alkohol smager og føles rart, hvis det er produceret korrekt. Det sagt er whisky altså en damedrik. Cognac derimod... :oP

Laphroaig!

Jeg er lidt træt af folk, der mener, deres liv er så voldsomt begrænset. Men whisky er en dejlig ting, jeg er dog aldrig stået på feinschmeckerbølgen (det er noget helt andet med gin!), men drikker gerne anstændige sammenstukne som min for tiden foretrukne, Loch Lomond.

Jesper Frimann Ljungberg

For mig er den bedste Whisky, en kærkommen måde at slappe af og få mættet smagsløgene. Jeg foretrække rigtig 'Røg og Tjære whiskey, som f.eks. Laphroaig eller Ardbeg og meget gerne Carsk strength.
Der kan 1 eller 2 små glas være mere en rigeligt til en hel aften. Vi laver også glimrende whisky i Danmark.

Når det så er sagt så er en god Cognac da heller ikke det værste, men jeg har ikke viden og erfaring til at værdsætte de finere nuancer. Og Gin.. må jeg indrømme at fruen er så fremragende til drinks med gin som f.eks. GG, Hass mv. så det kan blive lidt farligt.

Og glædelig Jul.
// Jesper

Dan D. Jensen, William Mannicke og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
William Mannicke

I skrivende stund, sidder jeg og nyder de gyldne dråbe, og ”midnatsmessen” fra Rom.
Whisky, kan smage som rævepis og terpentin, eller som dråber velsignet af de højere magter.
Irsk Whisky, skulle I prøve; efter en del år med få fabriks destillerier, er der nu mange at vælge imellem.

Connemara whisky kan anbefales. Fås i mange udgaver.

Efter par drinks, er man på omgangshøjde med Paven.

Glædelig jul til alle i kommentatorsporet

Connemara har alt for længe været ukendt for mig --- herligt et par dråber vand og den åbner sig helt op
De irske dråber er helt på omgangshøjde, måske mere end det