Quiz
Læsetid: 6 min.

Profetkonkurrencen: Ingen havde forudset coronapandemien

2020 var et svært år at spå om, og ingen havde alle rigtige i Informations profetkonkurrence. Men nu gælder det om at komme videre fra lorteåret og se frem mod 2021
2020 var et svært år at spå om, og ingen havde alle rigtige i Informations profetkonkurrence. Men nu gælder det om at komme videre fra lorteåret og se frem mod 2021

Mia Mottelson

Kultur
31. december 2020

Selv ikke et dybt kig i profetbestyrerens ellers så pålidelige krystalkugle afslørede, at verden ved begyndelsen af det herrens år 2020 ville stå over for en global epidemi, som stadig rider os alle som en mare – selv om der da heldigvis er lys forude i form af vacciner og Joe Bidens forestående indsættelse som USA’s præsident.

Det er måske ikke nogen særlig morsom måde at slutte året på – eller indlede den årlige profetkonkurrence – men det er svært at komme uden om COVID-19, når talen falder på 2020. Det vil for evigt være året, hvor coronavirussen ramte os alle sammen hårdt og i dén grad udstillede, hvilke samfundsgrupper og brancher der rammes hårdest, når så voldsom en global krise indtræffer.

Måske er det derfor også meget passende, at ingen af de små 500 indsendte besvarelser scorede 13 rigtige i profetkonkurrencen – ti rigtige var det højeste – men det hænger selvfølgelig også sammen med, at to spørgsmål måtte udgå på grund af corona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

"Ingen havde forudset coronapandemien"

Bortset fra at man primært forventede en anden type virus, så var der et hav af epidemiologer som vidste (og sagde) at det kun var et spørgsmål om tid. En risiko er "blot" en advarsel indtil "det" sker. Er der noget andet videnskaben advarer om?

Jeg læste at CO2 udledningen under Covid-19 var faldet med 5%. Det er den reduktion vi skal gennemføre pr. år for at nå målet med Paris Aftalen. Plus 5% mere til næste år, osv. For det første viser det hvor meget vi kommer til at skrue ned. For det andet burde Covid-19 have lært os at når vi ikke lytter, og Moder Natur derpå svinger jernnæven, så gør det nas. Konsekvenserne af manglende bæredygtighed vil blive langt mere alvorlige end det vi kaldte 2020.

Wakey wakey...