Kommentar
Læsetid: 2 min.

Regeringen springer ud som kulturengageret

Kulturlivet har været hårdt ramt af coronakrisen, og samtidig har nedlukningerne gjort det tydeligt for mange, hvor vigtig kunst og kultur er. Som et enormt plaster på såret har regeringen præsenteret en kulturtung finanslov
»Undervejs har hun måttet lægge krop og ører til en del – den letbenede pegen fingre ad, at hun i et interview nævnte opsamlingspladen Absolute Music 2 som et væsentligt album fra sin ungdom, de dybe suk over hendes snak om, hvorvidt der er »mest kultur« i håndboldhallerne eller teatrene, og den knusende kritik af hendes manglende indsigt i eller vilje til at forstå kunstneres økonomiske situation i pandemitider.« skriver Rasmus Elmelund om Joy Mogensen.

»Undervejs har hun måttet lægge krop og ører til en del – den letbenede pegen fingre ad, at hun i et interview nævnte opsamlingspladen Absolute Music 2 som et væsentligt album fra sin ungdom, de dybe suk over hendes snak om, hvorvidt der er »mest kultur« i håndboldhallerne eller teatrene, og den knusende kritik af hendes manglende indsigt i eller vilje til at forstå kunstneres økonomiske situation i pandemitider.« skriver Rasmus Elmelund om Joy Mogensen.

Kultur
11. december 2020

I nyere tid har vi ikke set en finanslov med mere kultur i end den, der blev fremlagt i weekenden.

Det føles helt fiktivt at skrive. Siden Socialdemokratiet sidste år kom til magten, er regeringen nemlig igen og igen blevet kritiseret for ikke at gøre nok for dansk kulturliv. Allerede i det såkaldte forståelsespapir blev kultur ikke nævnt med ét ord, og flere gange er kulturminister Joy Mogensen blevet udpeget som regeringens svageste minister. Undervejs har hun måttet lægge krop og ører til en del – den letbenede pegen fingre ad, at hun i et interview nævnte opsamlingspladen Absolute Music 2 som et væsentligt album fra sin ungdom, de dybe suk over hendes snak om, hvorvidt der er »mest kultur« i håndboldhallerne eller teatrene, og den knusende kritik af hendes manglende indsigt i eller vilje til at forstå kunstneres økonomiske situation i pandemitider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Det var første skridt på vejen; ser frem til hvordan de næste bli’r taget? Frontløbende? Fodslæbende?

Poul Erik Pedersen

Ete Forchhammer 8.01:
Jeg havde lejlighed til at høre ministeren redegøre for sine kulturpolitiske visioner, for et par dage siden i Aalborg Øst. (Jo, det lod sig på daværende tidspunkt stadig gøre at holde et offentligt møde). Man skal selvfølgelig passe på - men: jeg fik faktisk det indtryk at kulturministeren er meget engageret i det område hun er minister for. Det synes jeg lover godt!
Så i valget mellem det frontløbende og det fodslæbende, vil jeg nok vælge den optimistiske tilgang og tro på at det frontløbende kommer til at være fremherskende. Noget andet er så hvad vi, som borgere og kulturbrugere, kan bidrage med? Her vil jeg da mene at et bidrag kan være, at vi hver især begynder at tænke højt om hvilken plads kunst, kultur og kulturdebat skal indtage i et moderne demokratisk samfund. For det kan vel ikke passe at den nationalkonservative position, den tidligere regering indtog, er den eneste mulige i den aktuelle situation?
mvh. poul.