Charmens magt
Læsetid: 12 min.

I ’The Undoing’ afsløres Hugh Grant endelig som britisk charmemonster

I Susanne Biers superpopulære og skrækkeligt medrivende mordserie ’The Undoing’ spiller Hugh Grant en meget dyster version af sig selv. Det er ikke fortællingen om en ’romcom’-stjerne, der er gået fra at spille good guy til at spille bad guy, men om et stykke populærkultur, der erkender al den magt hos det charmerende ikon, som tidligere var uerkendt
I Susanne Biers superpopulære og skrækkeligt medrivende mordserie ’The Undoing’ spiller Hugh Grant en meget dyster version af sig selv. Det er ikke fortællingen om en ’romcom’-stjerne, der er gået fra at spille good guy til at spille bad guy, men om et stykke populærkultur,  der erkender al den magt hos det charmerende ikon, som tidligere var uerkendt

Mia Mottelson

Kultur
4. december 2020

Advarsel: Læs ikke videre, hvis du ikke vil have slutningen på The Undoing afsløret.

En ung smuk kvinde myrdes på barbarisk vis, og hvem gjorde nu det? Det er et spørgsmål, der næppe normalt ville suge mig fast til en sæbet streamingserie på HBO i seks uger, men som i The Undoings tilfælde har gjort det sammen med millioner af andre verden over.

Forunderligt hypnotiseret, svælgende i smukke menneskers flakkende ansigter, forført af det dramatiske overdrev, simpelthen hjemsøgt i hjernen af retssalsdramaet The Undoing, bliver man. Med dens svulstige cliffhangers og teatralske ansigter, dens dyrkelse og udstilling af den absolutte overklasse på Manhattans kultiverede Upper East Side i New York med skakspil og flygler og kunst på væggene.

Og med Hugh Grant og Nicole Kidman som et ægtepar under mistanke. Nok mest på grund af de to – på grund af den geniale iscenesættelse af dem – er dette stykke sofistikerede trash-tv uimodståeligt fascinerende. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Okay. Må testes ved selvsyn. :)

jens christian jacobsen

Lad være med at spilde livet på den serie. Den er HELT ligegyldig. Fik kæmpet mig igennem 8-9 afsnit med glittet reklametryk på alle billeder, alr for mange close-ups af Nicole Kidman og af Hugh Grant - hvorfor skal vi ind i de mindste rynker og hudorme hos berømthederne? - og tilsat alle de der usandsynligheder som et internationalt publikum >50 gerne vil have: Fuldbrystet nøgenhed, blod, masser af retssager, kendte strækninger i NY i og omkring Cnetral Park osv osv. Fremfor alt rigtig dårlig personinstruktion af især Grant og Kidman. Turde hun ikke instruere dem?.
Jo, Susanne Bier har forstået at skære kagen.

Lise Lotte Rahbek

Jeg er imponeret over din vedholdenhed, J.C.J.
8-9 afsnit alligevel.. :D

Specielt når der åbenbart kun er seks afsnit ;)

Maia Aarskov, Eva Schwanenflügel, jan sørensen, Hanne Ribens, Ole Kresten Finnemann Juhl, Tina Peirano, Anker Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

.. :D :D

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Ole Kresten Finnemann Juhl anbefalede denne kommentar
Ole Kresten Finnemann Juhl

Elendig serie, stereotyp mimimik, klichépræget manus og triviel dialog.

Maj-Britt Kent Hansen

Jeg er totalt flappergasted, som de vist siger der, hvor Hugh Grant kommer fra, efter at have skimmet - nærlæsning var umulig - artiklen.

Det sidste denne mand er, er da charmerende!

Nu havde jeg aldrig forvildet mig ind i film, hvor han indgår, men jeg er uanset taknemlig for advarslen.

jens christian jacobsen

Ja, ja. 8-9 eller var det kun 6, 7? Nåede knap at stoppe inden næste var igang. Typisk Netflix: Binge eating..

’The Undoing’ – Manuskript: David E. Kelley. Instruktion: Susanne Bier. Alle seks afsnit kan ses på HBO Nordic.' jens christian jacobsen..
Altså ikke Netflix, som jeg godt kan,men jeg har så ikke råd til alle mulige og muligvis umulige andre tjenester, så jeg kommer nok ikke til at se med egne øjne, om Hugh Grant rent faktisk kan spille andre roller, end at være cuuute... ;)

Eva Schwanenflügel og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar