Nyhed
Læsetid: 5 min.

Advokatundersøgelse: Bogbranchen har ikke »strukturelle udfordringer« med seksuelle krænkelser

En advokatundersøgelse af 30 indberetninger om episoder med uønsket seksuel opmærksomhed i kontaktfladen mellem forlag og forfatterstand konkluderer, at indberetningerne er enkeltstående tilfælde. Formand for Danske Forfattere Morten Visby håber, undersøgelsen øger opmærksomheden på seksuelle krænkelser i bogbranchen
En advokatundersøgelse konkluderer på, at der ikke er en »udbredt strukturel udfordring i bogbranchen« i forhold til uønsket seksuel opmærksomhed i kontaktfladen mellem forlag og forfatterstand. Her er vi til den årlige branchefest Bogforum.

En advokatundersøgelse konkluderer på, at der ikke er en »udbredt strukturel udfordring i bogbranchen« i forhold til uønsket seksuel opmærksomhed i kontaktfladen mellem forlag og forfatterstand. Her er vi til den årlige branchefest Bogforum.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kultur
15. januar 2021

Hvor stort er omfanget af sexisme og sexchikane i den danske bogbranche?

Sådan spurgte de to forfatterforeninger Danske Forfattere og Danske Skønlitterære Forfattere samt forlæggerforeningen Danske Forlag sig selv tilbage i slutningen af september sidste år, efter at anden bølge af #MeToo begyndte at rulle. Det resulterede i en uvildig advokatundersøgelse lavet af advokatfirmaet SIRIUS, som nu er afsluttet.

I den konkluderer advokaterne Pernille Backhausen og Peter Breum, at resultaterne ikke tyder på, at der er en »udbredt strukturel udfordring i branchen« i forhold til uønsket seksuel opmærksomhed i kontaktfladen mellem forlag og forfatterstand.

Undersøgelsen bygger på en indberetningsordning, hvor medlemmerne af de tre brancheorganisationer er blevet opfordret til at indberette episoder, hvor de har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed. 

På baggrund af, at brancheorganisationernes medlemmer fik besked om ordningen direkte, gennem nyhedsbreve og via sociale medier konkluderer advokaterne »at størstedelen af de potentielle indberettere har været bekendt med undersøgelsens eksistens«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her