Note
Læsetid: 5 min.

Bogkort: Patricia Highsmith gik i psykoterapi for at gøre sig selv ægteskabsegnet, men opgav ...

Der er store runde fødselsdage af den slags, der kaster festivitas og udgivelser af sig i vente, og en gammel politisk kommentator genopstår
Patricia Highsmith ville være blevet 100 år i år. Den folkelige berømmelse og nationsbrandingspotentialet, der kaster pomp, kager og souvenirs af sig, har hun ikke endnu. Men hendes fødselsdag fejres med noget endnu bedre: Udgivelsen af dele af hendes hidtil uudgivne dagbøger.

Patricia Highsmith ville være blevet 100 år i år. Den folkelige berømmelse og nationsbrandingspotentialet, der kaster pomp, kager og souvenirs af sig, har hun ikke endnu. Men hendes fødselsdag fejres med noget endnu bedre: Udgivelsen af dele af hendes hidtil uudgivne dagbøger.

Dino Fracchia

Kultur
15. januar 2021

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

RUSLAND

DOSTOJEVSKIJ FYLDER 200

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881) fylder 200 år i år. Det kaster, om corona vil, noget festivitas af sig. I Sankt Petersborg, hvor fødselaren levede en stor del af sit liv, afholdes et kulturmaraton. I Vladivostok, godt 9.000 kilometer længere mod øst, får en opera baseret på Idioten verdenspremiere på Mariinsky Teater. Guderne må vide, hvor mange Dostojevskij-arrangementer der ellers finder sted, på alt fra lokalbiblioteker til ambassader, og hvor mange Dostojevskij-kager, souvenirs og bøger der langes over disken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her