Tag med ud og fisk
Læsetid: 9 min.

Fiskekonerne: Det har været vigtigt for mig, at det at fiske ikke handler om at fange noget

Fiskekollektivet Fiskekonerne har kaldt til fisketræf for »queens, queers og allierede« foran Udenrigsministeriet. Vi tog med for at høre om, hvordan man får flere kvinder til at fiske, og hvad sammenhængen mellem en fallos og et fiskeportræt er
»Jeg var hoppet i projektsamfundets mølle med begge ben. Jeg har en tendens til, at jeg gerne vil gøre alting godt, og derfor har det været vigtigt for mig, at det at fiske ikke handler om at fange noget,« siger Line Lund Hebbelstrup i rød frakke, omgivet af sine medfiskekoner Sabine Noe Bech, Linnea Handberg og Marie Brandt.

»Jeg var hoppet i projektsamfundets mølle med begge ben. Jeg har en tendens til, at jeg gerne vil gøre alting godt, og derfor har det været vigtigt for mig, at det at fiske ikke handler om at fange noget,« siger Line Lund Hebbelstrup i rød frakke, omgivet af sine medfiskekoner Sabine Noe Bech, Linnea Handberg og Marie Brandt.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
5. januar 2021

Klokken er 14 en lørdag eftermiddag i oktober. En gruppe af primært kvindelige lystfiskere har samlet sig ved Københavns Havn foran Udenrigsministeriet. For første gang i månedsvis blæser der en hård og kold vind, der indikerer efterårets komme.

Det er gråt i vejret, og midt i trafikstøjen fra Knippelsbro kalder fiskekollektivet Fiskekonerne til samling. De har sammen med lystfiskeren og instagrammeren Scandinavian Travelgirl med det borgerlige navn Linnéa Handberg arrangeret en fisketur for »Queens, queers og allierede« under samlebetegnelsen Konetræf. Det her er en dag for fiskere, der ikke nødvendigvis føler sig hjemme i en fiskekultur domineret af mænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og prøv så at forestille dig sammen scene, men nu på havnen i Thyborøn ......
Lille land stor forskel :-)

Uffe Palludan

Skal dette tages alvorligt?

William Mannicke

Man kan jo tage krogen af sit grej, hvis man ikke vil fange noget, men kan man så kalde det fiskeri?

Ja, der er del jeg ikke forstår, enten er jeg tosset, eller osse er de andre ;-)

Torben S Rose

Endnu et vidne i sagen om den forskruede ligestillingsdebat

Ninna Maria Slott Andersen, Niels K. Nielsen og Dan Jensen anbefalede denne kommentar

Dejligt at de har fundet glæde ved fiskeri. Sjældent har jeg dog læst noget så selvmodsigende:
“de vil have et opgør med en performanceorienteret fiskekultur”
“Men fiskes, det skal der, og der er præmier på højkant. Den, der fanger den største torsk, efter mørket er faldet på klokken 20, vinder en spritny fiskestang”

“Jeg har ikke en masse grej, og for mig er det fint bare at stå og glo på bølgerne”
Og så ser man et billede af kasse med mase grej, der vil gøre de fleste af mine fiskende venner misundelig.

Hvorfor kan de ikke bare nyde at fiske uden at forholde sig til hvordan andre gør, mener og tænker? Hvorfor har de behov for at nedgøre og generalisere.

Jeg har fisket i mange år, med min familie, mine venner og fremmede i mange dele af verden. Lystfiskeri er noget af det mest bredt favnene, og bedrives af folk fra alle samfundsklasser. At skrive “Mændene i det her miljø er jo blevet opdraget til at se på kvinder på en bestemt måde” er simpelthen for dumt. Det svarer til at skrive at mænd der kører bil ser på kvinder på en bestemt måde fordi der i bilmagasiner findes letpåklædte kvinder.

“det er umuligt at finde fisketøj, når man ikke er en mand” . Tag og et kig i en friluftbutik, der findes alt til kvinder, der kaldes det bare ikke fisketøj, men Outdoor etc. Så er det problem nok heller ikke større.

Søren Kristensen

Kvinder må alt, kan alt og vil alt. Fiskeri er naturligvis ingen undtagelse.