Feature
Læsetid: 12 min.

»Jeg har et forfængeligt håb om, at vi kan blive trygge, fordi vi er mænd«

I læseklubben på Åby Bibliotek viser det sig, at et arbejdsliv i en døgnkiosk i Tokyo har mange ligheder med at køre bus i Aarhus og være ganske tilfreds med det. For det er rart, når ting fungerer
Læseklubben Blækhat består kun af mænd. Den mødes i kælderen under Åby Bibliotek i Aarhus, denne torsdag for at tale om den japanske bestseller Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata. Fra venstre er det: Poul Helge Andersen, Jens Yde, Carsten Sloth (for bordenden), Knud Bülow og Kurt Nikolajsen.

Læseklubben Blækhat består kun af mænd. Den mødes i kælderen under Åby Bibliotek i Aarhus, denne torsdag for at tale om den japanske bestseller Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata. Fra venstre er det: Poul Helge Andersen, Jens Yde, Carsten Sloth (for bordenden), Knud Bülow og Kurt Nikolajsen.

Tobias Nicolai

Kultur
9. januar 2021

I kælderen under Åby Bibliotek holder Bordtennisklubben RBC Aarhus til, og her en torsdag først på eftermiddagen står den tom, så Poul Helge Andersen, Jens Yde, Knud Bülow og Kurt Nikolajsen mødes til et spil bordtennis, inden de skal i læseklub. De er alle fire pensionister, og klokken 16 dukker Carsten Sloth også op på biblioteket. Han er buschauffør og klubbens femte medlem. De har været flere, men én rejste til Grønland, og én har de ikke rigtig kunnet holde fast på. Den sidste er ellers bogtrykker. Da de andre hørte, at han havde arbejdet som bogtrykker hele sit liv og aldrig havde læst en bog, måtte de have ham med i klubben.

Det særlige ved læseklubben er, at de kun er mænd. Eller det særlige ved læseklubben er, at de er mænd. I dag er fjerde gang, de mødes, første gang tog det dem 20 minutter at tale om bogen. I dag har de sat en time af til at tale om den japanske bestseller Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata, og Carsten har som et forsøg taget en novelle med oveni.

»Vi er ved at finde en form,« som Knud siger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Den læsende offentlighed kommer tilbage, om alt går vel står vi overfor 20 års parentes, som ovenikøbet bliver indhentet.