Baggrund
Læsetid: 12 min.

Der er fuld fart på danske podcasts, men der er flere penge i sniksnak end store fortællinger

Podcastverdenen vokser, flere lytter med, og der bliver eksperimenteret med nye formater, selv om udviklingen primært drives fremad af billige snakkeprogrammer. I en ny serie vil Information den kommende tid anmelde en podcast om dagen, men først er her en status over lyttelandskabet
Podcastverdenen vokser, flere lytter med, og der bliver eksperimenteret med nye formater, selv om udviklingen primært drives fremad af billige snakkeprogrammer. I en ny serie vil Information den kommende tid anmelde en podcast om dagen, men først er her en status over lyttelandskabet

Mia Mottelson

Kultur
12. januar 2021

På den sidste dag i begivenhedsrige 2020 annoncerede DR’s folkekære Mads Steffensen, at han fra det nye år ikke længere vil være at finde på statsradiofoniens bølgelængder. Hans program Mads & Monopolet indtager den ubestridte førsteplads målt på lyttertal og podcastdownloads med cirka én million ugentlige downloads – mere end dobbelt så mange som andenpladsen, DR’s perspektiverende nyhedspodcast Genstart.

I stedet har Steffensen indgået et samarbejde med betalingspodcastplatformen Podimo, hvor han skal lave en fornyet udgave af det 17 år gamle program under navnet Mads og A-holdet.

At mastodonten går fra DR’s trygge public service-favn og livetransmission til en kommerciel – og udelukkende digital – platform, lader til at være seneste skridt i en rivende udvikling, som podcastscenen i Danmark har oplevet de senerste par år. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

William Mannicke

Jeg er næsten helt holdt op med at lytte til podcasts

Alt, alt for ofte bliver snik snak uden substans og med vinkler, der mere afspejler deltagernes selvpromovering end indsigt i emnet.

Derfor mener jeg at Vincent Hendricks har en væsentlig pointe:

Professor: Kære medier, I kammer jo over I ligegyldigheder og tomme sensationer. I har brug for et voldsomt selvopgør
Massemedierne giver mere og plads til kendte debattører, bloggere og klummeskribenter, og det undergraver deres journalistiske idealer som objektivitet, upartiskhed og rollen som vagthund, lyder det fra filosofiprofessor Vincent Hendricks, der er medforfatter til ny bog.

politiken.dk/debat/art8061797/K%C3%A6re-medier-I-kammer-jo-over-I-ligegyldigheder-og-tomme-sensationer.-I-har-brug-for-et-voldsomt-selvopg%C3%B8r

Det gælder måske i mindre grad Information, selv der også her er nittere ;¬-)

kjeld hougaard

“vi” lærte at læse med Martin Luther – alle skulle kunne læse bibelen og skabe sin individuelle relation med Gud. Jeg tror at læseevnen mindsker i befolkninger i stort – i Danmark blandt andet på grund af at folk lytter, og gør andet samtidigt. Blandet på grund af de oftest snuttifierede, enkle budskaber aviser bringer, incl. Information. Som at læse ”tilbuds avisen”.

Christian Christensen

@Kjeld
Tværtimod. Vi har aldrig været bedre læsere og aldrig har vi været bedre til skriftlige fremstillinger.
Alle skriver dagligt beskeder til hinanden, uhørt mange flere bliver publiceret, enten selv eller i mediehusene. For slet ikke at tale om alle de facebook opdateringer, Twitteropslag, kommentarer i information, på Nationen og tusindvis af andre steder på nettet.

Meget kan man klandre SoMe og internettet for, men danskerne skriver og læser mere end de nogensinde har gjort.

Man kan så godt diskutere, om kalorieindholdet i det de skriver og læser er for fattigt, men det er en anden diskussion.

kjeld hougaard

På en måde enig – men. Når Amerikansk politik kan koges ned til at kunne læses med to -trehudrede tegn? Så kan det selvfølgelig læses og bliver læst. Når danskere læser ”børnenes statsminister”, ”kamp for klimaet” og stemmer på slagords ligegyldighed, så var det ikke de jeg tænkte på. Er der skrevet en text om hvilken konkret lovgivning vi stemmer på for ”børnenes skyld” eller ”klimaet”? Vi læser texter uden egentlig mening. Ja.

Kenneth Krabat

Lidt sent med en julekalender, men garanteret: Dit liv bliver ikke det samme efter Lars Røns "Xmas Athmos" i 24 afsnit.
www.youtube.com/watch?v=mqbisD0X03o&list=PLI0z2FoSf-KaaVIW3kbAeteNekWLLp_uc