Ny digterfejde
Læsetid: 8 min.

Henrik Nordbrandt kalder i et digt Glostrup for noget af det værste. Nu svarer digterne igen

Først beskrev Henrik Nordbrandt Glostrup i et digt som noget nær det værste sted, så gik Thomas Boberg i rette med ham og skrev en hyldest til Glostrup. Og nu blander også Morten Søndergaard sig med endnu et digt. Vi udfolder den nye litterære fejde, der lige nu udspiller sig om Glostrup
Glostrup er blevet genstand for en digterfejde.

Glostrup er blevet genstand for en digterfejde.

Rune Pedersen

Kultur
29. januar 2021

Hvad er det for en litterær fejde, der lige nu udspiller sig om Glostrup? Byen, eller forstadskommunen, på Vestegnen. Alting har en begyndelse, og den her fejde begynder med digtet »Glostrup« af Henrik Nordbrandt.

Digtet er faktisk ikke publiceret endnu, men er del af hans nye digtsamling SÅ EN MORGEN, der udkommer den 12. marts på Gyldendal. Digtet blev for nylig lagt på Facebook af forlagets litterære chef, Simon Pasternak, som en lille appetizer. Heri hedder det i de indledende strofer: »Der er ord, der er værre end ordet Glostrup. / Der er steder, der er værre end stedet Glostrup. / Der er dage, der er værre end den sidste / dag i august på et busstoppested / lidt uden for Glostrup.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg synes også, der er temmelig trist i Glostrup, men mange Glostrup-borgere, har jeg ladet mig fortælle, er glade for Glostrup, og så har de da vist stadig et rigtigt brunt værtshus ;-)

De omtalte digte handler mere om og siger mere om digterne og deres digtning end om Glostrup. Det kunne være interessant med digte af og/eller om mennesker i Glostrup. Digte, der ser med beboernes perspektiver.
Hva´ med et virtuelt digteværksted for mennesker i glostrup?

Morten Bo Johansen

Krydset hvor Søndre Ringvej, Nordre Ringvej og Hovedvejen løber sammen, er et sted, hvor man kan dø en million gange en mørk regnvejrsaften i november. Den slags steder skal man værne om. Dette kryds bør ophøjes til national kulturarv. Nordbrandt ved ikke, hvad der er godt. ;)

Anders Sørensen

Hvad er ligheden mellem Glostrup og Thisted?

Man kan ikke glo fra Glostrup til Thisted, og man kan heller ikke tisse fra Thisted til Glostrup.

Godnat og tak for i aften!!

lars søgaard-jensen

Glostrup er det sted
jeg af en læge
blev opereret
i mit øje
og
tak for det!

En jyde

Flemming Olsen, Roald Pettersen, Lili Kress og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Jyden er ikke lægen, som heller ikke var jyde

Anders Sørensen

Der er digtere
der er værre end Henrik Nordbrandt
fx Henrik Sydbrandt
eller steffenbrandt
eller indebrændt

Flemming Olsen

Glostrup har vel sat sig mellem to stole, ikke tilstrækkeligt pænt og forstadsagtigt til kernefamilien men heller ikke ghettoagtigt nok til at være in og hipt. Jeg har i øvrigt også været hos Rath og Diamant, som samlebånds opererer halvgamle mennesker for slappe øjenlåg - i lighed med andre notabiliteter som "jyden" og Peter Madsen.

Marianne Ljungberg

73 år
cyklet gennem Glostrup
gennem steder jeg ikke kan huske
hjem til Rødovre
i spejder-uniform
til et sted ingen kan huske
men jeg husker at det var mig
på cyklen i modvind
og jeg glemmer det aldrig...

Henrik Ljungberg

Christian Mondrup og Morten Bo Johansen anbefalede denne kommentar

Ad Niels Franks bemærkning om, at der ikke kan skrives litterære tekster, hvor ordet ‘radiator’ eller ordet ‘brødrister’ indgår, bør der mindes om, at udover Sonnergaards ‘Radiator’ findes også Keld Belerts digtsamling ‘Den fælles brødrister’, Gyldendal 1981.

Martin Birkmand

Er det meningen der skal være en dobbelt negation her: "Niels Frank havde udtalt, at han IKKE mente, at man i en litterær tekst ALDRIG kunne benytte sig af almindelige ord som »radiator« eller »brødrister«.". Hvis ja, er det måske logisk kunst. Desuden, er hele pointen med digtning ikke at det skal være konkret? "dag i august ved busstoppested" samt "visne blade under en rullestol" er ret konkrete beskrivelser.