Kommentar
Læsetid: 2 min.

Nye medlemmer i Radio- og tv-nævnet er et skridt i den rigtige retning

Efter godt halvandet års heftig kritik som følge af, at Radio LOUD vandt et DAB-udbud over Radio24syv, har Joy Mogensen udpeget et nyt radio- og tv-nævn: Ét ekstra medlem og tre med »praktisk mediefaglighed«, hvor der før var nul. Det er et skridt i den rigtige retning, men flere tiltag skal til, inden vi er i mål
Kulturminister Joy Mogensen udpegede tirsdag nye medlemmer til Radio- og tv-nævnet, og i det nye nævn er der flere medlemmer med praktisk medieerfaringen end i det tidligere.

Kulturminister Joy Mogensen udpegede tirsdag nye medlemmer til Radio- og tv-nævnet, og i det nye nævn er der flere medlemmer med praktisk medieerfaringen end i det tidligere.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kultur
22. januar 2021

Blev Radio24syv snydt, da Radio LOUD vandt udbuddet om en ny DAB-kanal i 2019? Radio- og tv-nævnet, der udpegede vinderen, blev i hvert fald mødt af en voldsom kritik, der ikke forstummede, selv om rigsrevisionen undersøgte og frifandt nævnet og forløbet. Kritikken gik blandt andet på, at ingen af medlemmerne var mediefagfolk og derfor ikke var i stand til at vurdere ansøgningerne ordentligt, hvilket resulterede i, at de overtog embedsværkets forhåndsvurderinger uændrede.

Det er på den baggrund, at kulturminister Joy Mogensen tirsdag udpegede nye medlemmer til Radio- og tv-nævnet, hvilket kulturministeren gør hvert fjerde år. Dog har Joy Mogensen ændret radio- og fjernsynsloven, så antallet af medlemmer i nævnet øges fra 10 til 11, og mindst to af medlemmerne repræsenterer »praktisk mediefaglighed«. Og det gør de tre nyudpegede medlemmer, chefredaktør på Fyns Amts Avis Rikke Bekker, forhenværende producer på Radio24syv Kristian Danholm og tidligere mediedirektør i DR Gitte Rabøl. Derudover er der udpeget ny formand og ny næstformand, mens fire af medlemmerne er gengangere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Uanset om man er embedsmand eller radio-nævn, så er man altså fuldstændig inkompentent, hvis man mener at radio loud havde et bedre bud end radio 24/7.
Det kunne enhver med bare en smule omløb i roen jo se.

Så enten skulle 24/7 bare dø for enhver pris (politisk pres) eller også var de vitterlig bare inkompetente.

Katrine Damm, Bjarne Andersen, Pernille Larsen, Eva Schwanenflügel og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Mon VLAK-regeringen og DF lave dette forsonende kneb efter udbuddet til kanalen blev udbudt så Radio Møller -24/7 takkede nej,(da de ikke ville flytte) med at udbyde en DAB-kanal skræddersyet til Radio Møller-24/7 og så af VLAK-regeringens udnævnte nævn så droppede Radio Møller - 24/7.

Helle Walther

Jo jo men som kineserne siger i deres Tao, En rejse begynder med det første kridt. .
Ros til Joy M for dette kloge træk. Hun skal nok komme efter det og blive en dygtig kulturminister. Venstres Britt Bager havde så travlt med at hakke løs på hende og andre blå med hende. De sejler selv rundt uden kaptajn eller mål.

Jesper Sano Højdal og steen ingvard nielsen anbefalede denne kommentar