Portræt
Læsetid: 13 min.

Shia LaBeouf kan ikke længere gemme sig i sine film

Shia LaBeouf er både Hollywoodstjerne og kultkunstner. Han er også PTSD-ramt alkoholiker, der angiveligt har været psykisk og fysisk voldelig mod sine ekskærester og nu straffes offentligt for det. Og så er han fortællingen om en syg mand og den forstyrrede opfattelse af forholdet mellem skuespiller og film
Shia LaBeouf ville ønske, hans liv var en film.

Shia LaBeouf ville ønske, hans liv var en film.

Emma McIntyre

Kultur
8. januar 2021

Hvor skal man starte for at forklare Shia LaBeouf? Hollywood-, indie- og barneskuespilleren, den aggressive charmør med de mange anholdelser og de mærkelige kunstperformances? Ikonet, der efter anklager om fysisk og psykisk vold mod ekskærester og rigtig dårlig opførsel omsider er kommet i ægte unåde i Hollywood. Han er excentrikeren, der lige under laget af karismatisk selvironi på en måde aldrig har lagt skjul på, hvem han er, og hvad han er formet af. Han har forsøgt at transformere sig gennem andres blik på ham i film, i interviews, i kunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her