Analyse
Læsetid: 3 min.

Skakspillets iranske kronprins i overraskende føring over Magnus Carlsen

Alireza Firouzja overvandt choknederlag til Magnus Carlsen og er efter otte af 13 runder alene i spidsen ved den første store skakbegivenhed i 2021
Magnus Carlsen og Alireza Firouzja tørnede sammen i første runde i Wijk aan Zee, og selvom den unge iraner lagde godt ud, trak Carlsen sejren hjem. Siden er det dog Firouzja, der har sat sig på turneringens førsteplads, mens nordmanden halter uvant efter.

Magnus Carlsen og Alireza Firouzja tørnede sammen i første runde i Wijk aan Zee, og selvom den unge iraner lagde godt ud, trak Carlsen sejren hjem. Siden er det dog Firouzja, der har sat sig på turneringens førsteplads, mens nordmanden halter uvant efter.

Jurriaan Hoefsmit/Tata Steel Chess Tournament 2021

Kultur
27. januar 2021

Den 17-årige iraner Alireza Firouzja er et sjældent skaktalent – så sjældent, at mange allerede har udnævnt ham til »skakspillets kronprins« og spået, at han inden for en årrække vil kunne vælte den norske verdensmester Magnus Carlsen af tronen. Ved den første store skakbegivenhed i 2021, den traditionelle Tata Steel Chess-turnering i den hollandske kystby Wijk aan Zee, havde lodtrækningen maget det sådan, at netop Carlsen og Firouzja skulle mødes i første runde. Med de sorte brikker lykkedes det den iranske teenager, der er raget uklar med styret i Teheran og derfor har slået sig ned i Chartres sydvest for Paris, at få en lovende stilling. Men i den afgørende fase tabte han tråden. Han valgte et katastrofalt løbertræk og blev offer for et afgørende angreb fra verdensmesteren. Firouzja så sig nødsaget til at kapitulere, umiddelbart inden han blev sat mat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gunnar Gjelstrup

Og Magnus Carlsen vandt tirsdag, spiller onsdag mod Caruana. Rart hvis Inf prioriterer dækning.

Anders Sørensen

Information - Danmarks skakavis!

olivier goulin

Naturligvis må Iran have en skak stormester - fra spillets (Shah) oprindelsesland

/O